Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

«Παράθυρο» για μειώσεις στις νέες συντάξεις



Σε εκ νέου διαβεβαιώσεις ότι οι κύριες συντάξεις δεν πρόκειται να πληγούν από μειώσεις προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, παρεμβαίνοντας στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ, μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ότι ετοιμάζονται νέες οριζόντιες περικοπές 6% σε κύριες συντάξεις, κατά κύριο λόγο συντάξεις χηρείας, τον Οκτώβριο. Χαρακτήρισε δε ψέμα τις αναφορές του κ. Βρούτση και τόνισε ότι «καμιά παλαιά κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί».


Ωστόσο, όπως είπε οι νέες συντάξεις θα επανυπολογιστούν με βάση το νέο σύστημα, κάτι που σημείωσε δεν θα είναι άμεσο. Δίνοντας διευκρινίσεις μέσω Twitter, είπε ότι δεν θα υπάρξει «καμιά μείωση ούτε νέων συντάξεων» και διευκρίνισε πως «οι νέες συντάξεις χηρείας δίνονται με νέες προϋποθέσεις».

Νωρίτερα, ο  κ. Βρούτσης, είχε επικαλεστεί εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, για νέες οριζόντιες περικοπέςστις κύριες συντάξεις, που, όπως είπε, ήρθε «κρυφά» λόγω καλοκαιρινής ραστώνης, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, και «η κυβέρνηση τη φυλάει για μετά τη ΔΕΘ». Και αυτό γιατί, όπως σημείωσε ήταν να γίνει τώρα, αλλά για να μην γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο διπλή απώλεια λόγω και των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις αλλά και για να προηγηθεί η ΔΕΘ θα εφαρμοστεί τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση οι μειώσεις αυτές θα είναι της τάξης των 530 ευρώ σε ετήσια βάση και θα αφορούν 265.000 συνταξιούχους. Συνολικά προσδιορίζει περικοπές ύψους 140 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου