Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται ρύθμιση «ανάσα» για χρέη στα Ταμεία – Ποιοι θα ωφεληθούν



Να αρχίσει να πέφτει και πάλι ζεστό χρήμα στα Ταμεία επιχειρεί η ελληνική πλευρά, όμως θα πρέπει να πουν το “ναι” και οι δανειστές. Με μια τριπλέτα μέτρων το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να δώσει ανάσα και στους οφειλέτες, αλλά και στα Ταμεία που βλέπουν τα έσοδά τους να πέφτουν.
Έτσι μελετάται το πάγωμα των παλιών οφειλών για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα με τους
οφειλέτες να έχουν από 1/1/2017 την υποχρέωση να πληρώνουν μόνο τις νέες τους οφειλές. Τα παλιά χρέη δεν θα διαγράφονται όμως ο ασφαλισμένος πληρώνοντας μόνο τις νέες ασφαλιστικές εισφορές θα είναι ασφαλιστικά ενήμερος και δεν θα έχει άλλα προβλήματα.
Παράλληλα μελετάται η ανταλλαγή του ληξιπρόθεσμου χρέους με ασφαλιστικό χρόνο. Είναι μια ρύθμιση που μελετάται για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και λόγω οφειλών στα Ταμεία δεν μπορούν να βγουν.
Όσοι χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα μπορούν να ανταλλάξουν την οφειλή με ασφαλιστικό χρόνο, με τα χρόνια δηλαδή που αντιστοιχούν στο ποσό που οφείλουν και να βγουν με μειωμένες αποδοχές σε σύνταξη.
Την ίδια ώρα μελετώνται κίνητρα για όσους συνεχίσουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και ειδικά για όσους δεν πληρώνουν μόνο τις τρέχουσες εισφορές, αλλά και παλαιότερα χρέη.
Όλα αυτά βέβαια βρίσκονται υπό την αίρεση των δανειστών που θα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου