Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων



Την προστασία και την υποστήριξη της κεντρικής πολιτικής, ώστε να διασφαλιστεί, στο μέγιστο κατά το δυνατό βαθμό, η αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα από τα καιρικά φαινόμενα, τις καταστροφές και την εκμετάλλευση των ασύδοτων αγορών ζήτησε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη.

Το μεσημέρι,λοιπόν, του Σαββάτου 24/9/2016, στο Δημαρχείο, η Δήμαρχος, υποδεχόμενη με  συνεργάτες της κι ευχαριστώντας τον Αν. Υπουργό κι όσους τον συνόδευαν για την τιμητική επίσκεψη, επισήμανε ότι ο κατάλληλος Υπουργός ήλθε σ΄έναν κατεξοχήν αγροτικό Δήμο.
Αναφέρθηκε, συνοπτικά, στην υφιστάμενη κατάσταση κάνοντας σύγκριση με το παρελθόν, στα  προβλήματα και στις προκλήσεις της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής, της  διάθεσης και της μεταποίησης των αντίστοιχων προϊόντων και ειδικότερα του ροδάκινου (ακριβά κόστη, χαμηλές τιμές, εξαγωγές μέσω του Σιδηροδρομικού Σταθμού, των φορτηγών – ψυγείων και του  Τελωνείου Σκύδρας, οργανώσεις αγροτών) στα θέματα των ΕΛ.Γ.Α., στη στασιμότητα της χρηματοδότησης του Ο.Π.Α.Α.Χ, στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών κ.α.
Ο Αν. Υπουργός ευχαριστώντας με τη σειρά του για την υποδοχή τόνισε, μεταξύ των άλλων, τη σημασία και την αξία του αγροτοδιατροφικού πλεονεκτήματος της χώρας και της περιοχής, ώστε με την ποιότητα και την καινοτομία ν΄αυξήσουμε τις εξαγωγές και να κερδίσουμε τους ξένους καταναλωτές, παλιούς και νέους, σε Ευρώπη, Ρωσία, Αμερική, Καναδά, Ιαπωνία κ.α. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ενεργοποίησης και της οργάνωσης των αγροτών αλλά κι όλων των εμπλεκομένων. Έκανε ειδική μνεία στη στοχευμένη, αξιολογημένη αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α. 2014 – 2020) κι όχι απλά στην απορρόφηση πόρων και στη διάθεση κονδυλίων στην αγορά χωρίς μακροχρόνια και σίγουρα αποτελέσματα.
Τέλος, λόγω του πιεστικού προγράμματος του Αν. Υπουργού, η Δήμαρχος ζήτησε κι έγινε δεκτό το αίτημά της για συνάντηση στο Υπουργείο όπου θα παρευρίσκεται το σύνολο των συνεργατών και των στελεχών του Υπουργείου, προκειμένου να εξεταστούν αναλυτικά ζητήματα του Δήμου και των αγροτών.

2 σχόλια:

  1. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΕΡΙΟΔΕΎΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΣΗΦΑΚΗ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ, ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΣΤΑΜΚΟΥ.ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΜΟΝΟ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ.Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΦΙΧΤΑΓΓΑΛΙΑΖΕΤΕ.Α ΡΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ..ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟ Η ΤΟΝ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ Ο ΜΠΟΛΑΡΗΣ;;;;;ΦΤΟΥ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή