Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Τσίπρας: Λύση για το χρέος τώρα, εκλογές το 2019



Μιλώντας ο κ. Τσίπρας για την υπόθεση του χρέους, ήταν εμφανής η αγωνία του για τη στάση των εταίρων.

Επιχείρησε να δώσει την αίσθηση της σύντομης εξόδου από την κρίση, εκτιμώντας ότι η χρονιά θα κλείσει με ανάπτυξη, έστω και μικρή, όμως ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι απλώς να ανακάμψει η οικονομία, αλλά να απογειωθεί. Για το λόγο αυτό η ρύθμιση του χρέους πρέπει να γίνει τώρα, αφού, σύμφωνα με την αφήγηση του πρωθυπουργού, αφενός η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία και άρα το ίδιο πρέπει να κάνει και η άλλη πλευρά, και αφετέρου ο χρόνος της απόφασης  έχει την ίδια σημασία, όση και το περιεχόμενο της λύσης.


«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τη δύσκολη συμφωνία και το ίδιο περιμένουμε να τηρήσουν τη συμφωνία και οι δανειστές. Παρελκύσεις, καθυστερήσεις δεν θα ανεχθούμε. Έχουμε ισχυρές συμμαχίες, αυτοί που επιδιώκουν αναβολές αισθάνονται πια μόνοι» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι όλο και περισσότεροι συμφωνούν ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να ρυθμιστεί όχι μόνο ηθικά απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και για το συμφέρον της Ευρώπης».

«Ο χρόνος επίλυσης ενός προβλήματος είναι εξίσου σημαντικός και με το περιεχόμενο της λύσης» τόνισε και εξήγησε: «Μας λένε καλοπροαίρετα μήπως βάζετε ψηλά τον πήχη και μας ζητούν να περιμένουμε τις γερμανικές εκλογές. Η βιασύνη μας δεν έχει να κάνει με την «εσωτερική κουζίνα», αλλά γιατί ο χρόνος είναι κρίσιμο ζήτημα».

Επικαλέστηκε δε τα λάθη της Ευρώπης σε οικονομικό και προσφυγικό πρόβλημα, που έχουν οδηγήσει στην άνοδο της ακροδεξιάς σε πολλές χώρες: «Οι εταίροι μας στην Ευρώπη έχουν αντιμετωπίσει τις κρίσεις, την οικονομική και προσφυγική, με καθυστέρηση και αμηχανία. Και τις επιπτώσεις της καθυστέρησης τις βιώνει σήμερα η Ευρώπη, με την άνοδο ακραίων δυνάμεων,  που απειλούν πολλές χώρες με αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση. Άρα τώρα είναι η κρίσιμη ώρα, γιατί η λύση έχει να κάνει και με την Ευρώπη, η διαρκής μετάθεση οδηγεί σε αποτυχίες, αλλά και τραγωδίες ολόκληρη την Ευρώπη»

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου