Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Πολιτικό έγκλημα η ανικανότητα και επιπολαιότητα στη διαχείριση του Π.Α.Α.



Με πρωτοβουλία του βουλευτή Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη, κατατέθηκε σήμερα ερώτηση στη Βουλή, που υπογράφεται από 46 βουλευτές της Ν.Δ. , με την οποία στηλιτεύεται η αδυναμία της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας 2014-2020 και να απορροφήσει τα προβλεπόμενα κονδύλια, ύψους 6 δις ευρώ, προς όφελος των Ελλήνων αγροτών, της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

            Πρόκειται, όπως επισημαίνεται στην ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. περί ενός πολιτικού «εγκλήματος» που στερεί από τη χώρα και τους αγρότες μας πολύτιμους πόρους, ικανούς να δώσουν μια σημαντική ώθηση στην παρακμάζουσα αγροτική μας οικονομία. Πόροι, που έχουν προβλεφθεί και έχουν κατοχυρωθεί ήδη από τον Ιούλιο του 2014, με το Πρόγραμμα που υπέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση (Σαμαρά– Βενιζέλου) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι οποίοι ακόμα και σήμερα παραμένουν αναξιοποίητοι εξαιτίας της προχειρότητας, της ανικανότητας και της διαχειριστικής αδυναμίας της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
            Μιας ηγεσίας, που το μόνο που κάνει είναι να αρέσκεται να πομφολογεί, να συκοφαντεί  και να προσπαθεί να οικειοποιείται τις αποφάσεις και κατευθύνσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα προβάλει ως δικά της «επιτεύγματα» τις σημαντικές περικοπές κονδυλίων που έγιναν, λόγω της αβελτηρίας της, σε σημαντικά μέτρα του Προγράμματος.
            Ένα είναι βέβαιο σήμερα : Τόσο το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας έχουν βαλτώσει, δεκάδες προγράμματα, δράσεις και μέτρα τους εξακολουθούν να παραμένουν στα χαρτιά, τεράστιοι οικονομικοί πόροι μένουν αδιάθετοι και τελικά αγρότες, αγορά, τοπική και εθνική οικονομία …κοιτούν τα τρένα να περνούν.

            Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :


             Αθήνα, 24 Οκτωβρίου   2016
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
                                          

 ΘΕΜΑ: Πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και του επιχειρησιακού προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ) 2014-2020.  

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας, στις 6 Οκτωβρίου 2016, ο κοινοτικός Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν,  δήλωσε με έμφαση στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στους Έλληνες Βουλευτές πως, «το ελληνικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο και μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάκαμψη, εάν αξιοποιηθεί με έναν έξυπνο και βιώσιμο τρόπο». Γι αυτό και παρότρυνε τη χώρα μας να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίησή του, χωρίς καμία καθυστέρηση, ώστε να μπορέσει να απορροφήσει όλα τα κοινοτικά κονδύλια και έτσι το ΠΑΑ να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο για τον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα.
Επειδή, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014–2020 είχε υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την προηγούμενη κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), στις17 Ιουλίου του 2014 και όχι «λίγο πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015» όπως ψευδέστατα και παραπλανητικά αναφέρατε σε πρόσφατη ομιλία σας, ενώ σε άλλες σας δηλώσεις έχετε αναφέρει άλλες ημερομηνίες (π.χ. παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον Αύγουστο του 2015 κάνατε λόγο για τον Δεκέμβρη του 2014, ενώ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τον περασμένο Οκτώβριο, αναφέρατε τον Νοέμβριο του 2014).
Επειδή, ασχοληθήκατε με το καινούργιο Πρόγραμμα μετά το Σεπτέμβριο του 2015 χωρίς να έχετε το χρόνο να κάνετε καμία σοβαρή διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γιατί προφανώς στο μεσοδιάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων σας (Ιανουάριος 2015) παρακολουθούσατε τις διαβουλεύσεις του κ. Βαρουφάκη, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι συνεχίζετε να μη γνωρίζετε ούτε πότε υποβλήθηκε προς έγκριση το ΠΑΑ.


Επειδή, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014–2020 είχε από την προηγούμενη κυβέρνηση διασφαλισμένους πόρους 6 δις ευρώ (4,7 δις κοινοτική και 1,3 δις εθνική και ιδιωτική συμμέτοχή), οι οποίοι δυστυχώς εδώ και ενάμιση χρόνο εξακολουθούν να λιμνάζουν αναξιοποίητοι στα κοινοτικά Ταμεία, δίχως η σημερινή κυβέρνηση να έχει αυξήσει - όπως υποστήριζε πως θα κάνει - ούτε κατά ένα ευρώ τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χρηματοδότηση του Προγράμματος.
          Επειδή, συνηθισμένος λόγω προχειρότητας και ανικανότητας να παρουσιάζετε τη δουλειά των άλλων ως δική σας, το δήθεν «αναμορφωμένο» και εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πρόγραμμα δεν είναι άλλο από το αρχικά υποβληθέν τον Ιούλιο του 2014, με ακριβώς τα ίδια μέτρα και δράσεις και με ορισμένες μόνο αυξομειώσεις ως προς τα κονδύλια του, που προήλθαν από την καθυστερημένη διαβούλευση μεταξύ της κυβέρνησής σας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ φέρει ξεκάθαρα τη σφραγίδα της προηγούμενης κυβέρνησης και όχι τη δική σας.
          Επειδή, η «σφραγίδα» που εσείς βάλατε αφορά μόνο στη α) δραματική και άνευ λόγου περικοπή κατά 40,4% των κονδυλίων για το πρόγραμμα ανάπτυξης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων, β) κατάργηση του προϋπολογισμού των 200 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη από τον ΕΛΓΑ συγκεκριμένων ασφαλιστικών κινδύνων στη φυτική και ζωική παραγωγή και γ) στη μείωση κατά 67% του κονδυλίου για τα μέτρα υπέρ της καλής διαβίωσης των ζώων, με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγιεινή και ασφάλεια του εγχώριου ζωικού κεφαλαίου και στη καταπολέμηση ή εξάλειψη μεταδοτικών ζωονόσων. Μειώσεις, που προήλθαν από τα  902 εκατ. ανειλημμένων υποχρεώσεων του προηγούμενου Προγράμματος, που μεταφέρατε (στην πραγματικότητα χάσατε) το 2015 στο καινούριο Πρόγραμμα, μειώνοντάς έτσι κατά 21% τις δαπάνες σε βάρος του νέου Προγράμματος, λόγω της κυβερνητικής απραξίας.
          Επειδή, η δική μας κυβέρνηση ήταν αυτή που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το «ιστορικό βήμα» προκειμένου εκχωρήσει , για πρώτη φορά  στα χρονικά,  το 1/3 των κονδυλίων (1,8 δις ευρώ) του νέου ΠΑΑ στις 13 Περιφέρειες της χώρας,  μειώνοντας έτσι τη γραφειοκρατία στη λήψη των αποφάσεων και στην έγκριση των επενδύσεων, προωθώντας έμπρακτα την αποκέντρωση και την τόνωση της τοπικής οικονομίας (Σχέδια Βελτίωσης στο 100%, Νέο LEADER, στο 100%, Αγροτική και Δασική οδοποιία, στο 100% , Ενισχύσεις εκκίνησης επιχείρησης για νέους αγρότες στο 100%, Εγγειοβελτιωτικά, για έργα έως 2,2 εκατ. ευρώ στο 100% κλπ.).
          Επειδή, σήμερα επιχειρείτε να οικειοποιηθείτε και να σφετεριστείτε την απόφαση αυτή.
          Επειδή, ούτε ένα από τα ποσοστά των κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, τα οποία πρόκειται να εκχωρηθούν για διαχείριση στις Περιφέρειες της χώρας δεν μεταβλήθηκαν και για τούτο αποτελεί έκπληξη η παρουσίαση από εσάς ως δική σας πρωτοβουλία τον ενστερνισμό των κατευθύνσεων της προηγούμενης κυβέρνησης.
          Επειδή, στο άγχος σας να παρουσιάσετε με αλχημείες το νέο Πρόγραμμα στους Περιφερειάρχες ως δικό σας δημιούργημα, έχετε μπερδέψει τους πάντες. Αναφέρατε για παράδειγμα ότι η κατανομή του νέου ΠΑΑ στις Περιφέρειες φτάνει στο 37% των συνολικών πόρων του Προγράμματος. Αν είναι έτσι τότε στις Περιφέρειες θα πρέπει να κατανεμηθούν  κονδύλια συνολικού ύψους 4,7 δις Χ 37% = 1,7 δις και όχι 800 εκατ. ευρώ (πρώτη φάση) + 530 εκατ. (δεύτερη φάση) = 1,33 δις, όπως εσείς ο ίδιος ανακοινώσατε. Προφανώς, έχετε αφαιρέσει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις από τα 4,7 δις (4,7 δις – 0,902 δις = 3,798 χ 37% =  1,41 δις ευρώ). Όμως και έτσι θα έπρεπε να κατανείμετε 1,41 δις στις Περιφέρειες !
Επειδή, ακόμη και το ύψος του προϋπολογισμού του Προγράμματος ενίσχυσης των Νέων Αγροτών, που μόλις πριν λίγες  μέρες σπεύσατε να προκηρύξετε, λόγω του φημολογούμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που υπέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή - δηλαδή 241 εκατ. ευρώ και αφορά 12.000 νέους αγρότες - και όχι όπως με παχιά λόγια  το παρουσιάσατε  - ότι δήθεν θα είναι άνω των 300 εκατ. ευρώ και θα αφορά 24.000 περίπου νέους αγρότες (βλ. δελτίου Τύπου του υπουργείου στις 12 Ιουλίου 2016 στην επίσημη ιστοσελίδα)
Επειδή, η δική μας κυβέρνηση ήταν αυτή που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2014 το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αλιεία και τη Θάλασσα 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 523,4 εκατ. ευρώ. Σχεδόν διπλάσιο από την περίοδο 2007-2013, το οποίο έγινε ατόφιο αποδεκτό (ακόμα και το δελτίο Τύπου που εκδώσατε για το θέμα ήταν ακριβώς αντιγραφή του δελτίου που είχαμε εκδώσει εμείς, αλλάζοντας μόνο το όνομα του υπουργού). Κονδύλια, που και στην περίπτωση αυτή εξακολουθούν επίσης να λιμνάζουν.
Επειδή, η κυβέρνησή σας αντί να τρέξει με ταχύτητα φωτός, όπως επιβάλουν οι συγκυρίες, το νέο Πρόγραμμα για την απορρόφηση των 6 δις, τα οποία έχουν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα για την τόνωση της τοπικής και εθνικής οικονομίας, στερεί με τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, υστερήσεις και υπεκφυγές της πολύτιμους πόρους και ρευστότητα από τους αγρότες και την αγορά, ενώ την ίδια ώρα αυξάνει φόρους, εισφορές, ΦΠΑ, ειδικούς φόρους κατανάλωσης, μειώνοντας μισθούς,  συντάξεις και διαθέσιμο εισόδημα.

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός:
1. Πότε επιτέλους προτίθεται να προκηρύξει:
Τα δικά μας προγράμματα, μέτρα και δράσεις προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και της ελληνικής υπαίθρου για:
·         Δράσεις μετάδοσης γνώσεων και ενημέρωσης για την κατάρτιση και απόκτηση δεξιοτήτων των παραγωγών μας, προϋπολογισμού 70.000.000 ευρώ (M01);
·         Συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης και υπηρεσίες αντικατάστασης στην εκμετάλλευση, προϋπολογισμού 125.000.000 ευρώ (M02);
·         Συστήματα ποιότητας αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, προϋπολογισμού 40.470.000 ευρώ (M03);
·         Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού (δηλαδή ιδιωτικών επενδύσεων του πρωτογενή και του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας αλλά και για την κατασκευή βασικών δημόσιων υποδομών όπως εγγειοβελτιωτικών έργων, έργα πρόσβασης σε αγροτική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, οδικό δασικό δίκτυο κλπ), προϋπολογισμού 1.148.488.158 ευρώ (M04);
·         Αποκατάσταση του δυναμικού γεωργικής παραγωγής που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα, και ανάληψη κατάλληλων προληπτικών δράσεων, προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ  (Μ05);
·         Ανάπτυξη αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων, προϋπολογισμού 376.800.000 ευρώ (M06);
·         Βασικές υπηρεσίες και ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές, προϋπολογισμού 96.806.561 ευρώ (M07);
·         Επενδύσεις στην ανάπτυξη δασικών περιοχών και στη βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών, προϋπολογισμού 254.205.500 ευρώ (M08);
·         Σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών, προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ (M09);
·         Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα, προϋπολογισμού 354.141.358,ευρώ (M10);
·         Ενίσχυση βιολογικών καλλιεργειών, προϋπολογισμού 600.875.000 ευρώ (M11);
·         Ενισχύσεις στο πλαίσιο του δικτύου Natura 2000 και της Οδηγίας πλαισίου για τα ύδατα, προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ (Μ12);
·         Εξισωτική αποζημίωση (M13), προϋπολογισμού 950.005.216 ευρώ που  είναι μια συνήθης προκήρυξη που γίνεται κάθε χρόνο, και την οποία εμείς ήμασταν αυτοί που τη διασφαλίσαμε για την περίοδο 2015-2020 με 500 εκατ. ευρώ (κοινοτικός Κανονισμός 1378/2014, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 23/12/2014).
·         Καλή διαβίωση των ζώων, προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ (M14);
·         Συνεργασία (συνεργατικά σχήματα), προϋπολογισμού 97.000.000 ευρώ (M16);
·         Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤΚ - τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων), προϋπολογισμού 400.000.000 (M19);
·         Τεχνική βοήθεια κρατών μελών, προϋπολογισμού 60.000.000 (M20)
·         Πρόωρη συνταξιοδότηση αγροτών, προϋπολογισμού 62.000.000 ευρώ (M113).
* Και πότε επιτέλους θα επαναφέρετε το δικό μας μέτρο διαχείρισης κινδύνων (M17), προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ, για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ, που εσείς τόσο απερίσκεπτα καταργήσατε και που  η Ε. Επιτροπή σας προτρέπει να επαναφέρετε; 
2. Ποιος είναι ο ανάλογος προγραμματισμός σας για τα προγράμματα, τις δράσεις  και τα μέτρα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας, καθώς μόλις και  μετά βίας έχετε προκηρύξει το 10% (54 εκατ. ευρώ), τα οποία όμως και αυτά δεν έχουν ακόμη πιστωθεί στους δικαιούχους επενδυτές;


 Οι Ερωτώντες Βουλευτές
1.      ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

2.       ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ  - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
3.      ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

4.       ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

5.       ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ  - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

6.       ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

7.       ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

8.      ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

9.      ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ

10.  ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΆΝΝΑ – ΜΙΣΕΛ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

11.  ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

12.  ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

13.  ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
14.  ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ
15.  ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
16.  ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
17.  ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
18.  ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
19.  ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

20.  ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ

21.  ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

22. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

23.  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

24.  ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

25.  ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

26.  ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

27. ΚΑΤΣΑΦΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ

28.  ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ  ΣΙΜΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

29.  ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

30.  ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

31.  ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

32.  ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

33.  ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

34.  ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

35.  ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΝΟΤΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ

36. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

37.  ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

38.  ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

39.  ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

40.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

41.  ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

42.  ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

43.  ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΆΡΤΑΣ

44.  ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

45. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

46. ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου