Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου «δημιούργησε» στην Πάτρα Πολιτιστικό τριήμερο «Το ΕΑΠ στην πόλη»



Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ανοικτό στη γνώση και την επιστήμη, ανοίγεται επιτέλους στην πόλη όπου εδρεύει, την Πάτρα, μέσω των πολιτιστικών του δράσεων. Στόχος του Πανεπιστημίου είναι να συνεχιστούν παρόμοιες δράσεις, όπως αναφέρει και ο καθιερωμένος πλέον τίτλος του τριημέρου «Το ΕΑΠ στην Πόλη», να εγκαινιάσει μια νέα εποχή σύνδεσης με τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού και να ανακτήσει τον ρόλο του ως ένα πολύ μεγάλο Πανεπιστήμιο που ανήκει στην Πάτρα!
 Το Τριήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Το ΕΑΠ στην πόλη» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Για πρώτη φορά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο δέχθηκε τον Πατρινό πολίτη στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος καθώς και στην Βιβλιοθήκη του.Την Παρασκευή πλήθος κόσμου ήρθε για να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση «Ελιξίριον Τσέχωφ!», μια κωμωδία του Άντον Τσέχωφ από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, που πραγματοποιεί τον στόχο του Δήμου να πάει το θέατρο σε κάθε πολιτιστική δράση, ως ένας νέος θεατρικός θεσμός για τον λαό.  Η Τζαζ  δεν θα μπορούσε να λείπει καθώς οι «Off the Road Jazz Trio» που τα τελευταία πέντε χρόνια δημιουργούν στην Πάτρα, συμμετείχαν με ένα αφιέρωμα στον Αμερικανό σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ John Coltrane. Την ίδια βραδιά η Πέννυ Μπαλτατζή με την υπέροχη φωνή της και το ταπεραμέντο της με την μπάντα «Οι Σταρς του Παναμά» μας αφιέρωσε τις επιτυχίες της καθώς και διασκευές από παλιά ελληνικά τραγούδια.Παράλληλα στο κτίριο της Βιβλιοθήκης του ΕΑΠ με την συνδρομή του Κινητού Κινηματογράφου του Δήμου Πατρέων παρουσιάστηκε η ταινία "Η Γιορτή της Μπαμπέτ" Γκάμπριελ Άξελ σε 2 Προβολές. Η ταινία βασιζόταν στο μυθιστόρημα της Κάρεν Μπλίξεν. Έχει λάβει μεταξύ άλλων βραβεία, Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Το Σάββατο είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε στα πλαίσια της Συναυλίας Λυρικού Θεάτρου το Int. Opera Studio του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας σε συνεργασία με τη Χορωδία Επτανησίων Πάτρας και τη Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων με ένα πλούσιο ρεπερτόριο έργων ευρωπαϊκής μουσικής. Στη συνέχεια η μουσική μόνο μιας κιθάρας ήταν αρκετή, αφού ο Γιάννης Ανδρόνογλου ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαρίστες, «δημιούργησε» και μας ταξίδεψε σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Την βραδιά έκλεισε η συναυλία «Κατευθείαν Καρδιά» με την Ηρώ & το  Ευήκοον Μέλος που μας χάρισαν εξαιρετικές μελωδίες σε κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια της ελληνικής έντεχνης μουσικής.
Τελευταία μέρα του τριημέρου, την Κυριακή, μας τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης», οι οποίοι παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους, μας εντυπωσίασαν με το ρεπερτόριο που επέλεξαν μεταξύ Κλασικής μουσικής, μουσικής Μπαρόκ, συνθέσεων του 20ου αιώνα και της Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής. Ένα εντυπωσιακό διάλειμμα μεταξύ των συναυλιών ήταν τα χορευτικά σύνολα που συμμετείχαν από την Σχολή Χορού Keep Dancing. Μαθήτριες της σχολής παρουσίασαν σύγχρονο χορό ενώ συμμετείχαν και οι δάσκαλοι με hip hop και Αργεντίνικο Τάνγκο. Ακολούθησε η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών καθώς η παραδοσιακή ελληνική μουσική δεν θα μπορούσε να λείπει από το τριήμερο. Στο τέλος της βραδιάς ακολούθησε Συναυλία Λαϊκής Μουσικής από την ΜουσικοΤεχνουργική Πατρών, μια ομάδα μουσικών με κοινό τους σημείο την αγάπη τους για το λαϊκό τραγούδι.Παράλληλα με τις εκδηλώσεις φιλοξενήθηκε Εικαστική Έκθεση της «4Art+», Έκθεση Αστροφωτογραφίας από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» καθώς και Έκθεση Έργων Φοιτητών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών.Όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δικαιούνται των συγχαρητηρίων μας. Χάρη σ’ αυτούς κατέστη δυνατή η πολιτιστική επικοινωνία του ΕΑΠ με την πόλη και τους πολίτες της .   Ευελπιστούμε σε μελλοντικές συνεργασίες τόσο με φορείς όσο και με ανεξάρτητες πολιτιστικές ομάδες της πόλης μας και όχι μόνο.
Πηγή: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου