Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Ακριβότερα τέλη στα νέα αυτοκίνητα.Καμμία μείωση στα "σαραβαλάκια"



Την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει το βάρος από τα παλιά αυτοκίνητα στα νεότερα όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Το μεγάλο αγκάθι στον κλάδο του αυτοκινήτου αλλά και σε όσους κάνουν χρήση αυτοκινήτου είναι η υψηλή φορολογία​
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε ότι «στόχος είναι να γίνουν πιο δίκαια και
αναλογικά» και έκανε λόγο «για κίνητρα επιστροφής των πινακίδων». «Μας ενδιαφέρουν οι μεγαλοοφειλέτες» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με τα έσοδα του 9μηνου πρόσθεσε ότι «πάνε πολύ καλά» και σημείωσε ότι η έμφαση δίνεται σε θέματα πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς. Για τις αποδείξεις σημείωσε ότι «δεν υπάρχει νομική υποχρέωση να τις κρατούν οι πολίτες», διευκρίνισε όμως ότι «είναι χρήσιμες άλλες δαπάνες, όπως για παράδειγμα οι ιατρικές».


Aλλαγές σε τεκμήρια και φόρο πολυτελούς διαβίωσης

Το μεγάλο «αγκάθι» στον κλάδο του αυτοκινήτου αλλά και σε όσους κάνουν χρήση αυτοκινήτου είναι η υψηλή φορολογία. Από την 1η Ιουνίου 2016 ο τρόπος φορολόγησης άλλαξε και πλέον έχει γίνει κάπως
και πιο δίκαιος ως προς την τελική τιμή του προϊόντος. Από την άλλη, όμως, και ενώ η τεχνολογία τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα ακόμα το ελληνικό Κράτος συνεχίζει να φορολογεί τον ιδιοκτήτη με βάση τον κυβισμό του οχήματος...
    
ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε ότι «στόχος είναι να γίνουν πιο δίκαια και αναλογικά»​ τα τέλη κυκλοφορίαςΤην ώρα που έχει διορθωθεί κάπως το θέμα αντιμετώπισης των κυβικών και αφορά στην τιμή που φτάνει το προϊόν στον καταναλωτή, συνεχίζει να υφίσταται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Επιπλέον τα τεκμήρια παραμένουν σε πολύ ψηλά επίπεδα και σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.

Τα δύο πολύ σημαντικά θέματα ενδέχεται να αλλάξουν και να μπουν σε σωστές βάσεις κάτι που έκανε γνωστό ο επιχειρηματίας Γιώργος Βασιλάκης. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) σε πρόσφατη ομιλία, τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε συμφωνήσει με την Κυβέρνηση να αλλάξουν τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Θέλουμε ένα πιο απλό και δίκαιο σύστημα ταξινόμησης».
Με βάση τα παραπάνω φαίνεται πως κάτι πάει να γίνει το προσεχές χρονικό διάστημα. Ωστόσο ερωτηματικό παραμένει το πότε, καθώς έχει φανεί στο παρελθόν πως τα απλά πράγματα σε αυτή τη χώρα γίνονται συνήθως πιο δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου