Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών για την απελευθέρωση της πόλης των Γιαννιτσών



Στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης των Γιαννιτσών, το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών πραγματοποίησε την εκδήλωση με θέμα «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Στρατιωτικού Μουσείου Γιαννιτσών.
Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε η  ομιλία του Συνταγματάρχη Αεροπορίας Στρατού κ. Χαράλαμπου Μπαντιμαρούδη ο οποίος θύμισε τους αγώνες για την απελευθέρωση των Γιαννιτσών, τόνισε την σπουδαιότητά της στην ιστορία της Μακεδονίας, καθώς και την σημαντικότητα των Γιαννιτσών στην αυγή του 20ου αιώνα.  

Ακολούθησε η εξαιρετική παρουσίαση των παραδοσιακών ενδυμασιών από την εξειδικευμένη ερευνήτρια κ. Νέλλη Μελίδου-Κεφαλά -  Επίτιμη Διευθύντρια του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης. Παρουσιάστηκαν  συνολικά  22 φορεσιές – ανδρικές, γυναικείες, παιδικές- αυθεντικές αλλά και πιστά αντίγραφα αυτών από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Στάμκος Γρηγόριος, ο βουλευτής κ. Καρασμάνης Γεώργιος, , ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Φάκκας Απόστολος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κερασόπουλος Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του ΚΕΚΑΠΑ κ. Βαλνάρης Νικόλαος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ανδρίτσος Ιωάννης, οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ανδρεάδης Γεώργιος και Ξανθόπουλος Γεώργιος, η Υπασπίστρια ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού κ. Ξιάρχου Παναγιώτα ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Περδικάτσης Πέτρος, η Πρόεδρος κ. Καίτη Τσιότρα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυωτών Γιαννιτσών «Ανατολική Ρωμυλία» κ. Μπουγούδη Ροδή, ο Λαογράφος Ρουμλουκιού κ. Μοσχόπουλος Ιωάννης , ο Πρόεδρος της Εστίας Ρουμλουκιού κ. Νταμτσιόπουλος Δημήτριος , η Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων κ. Σοφία Κοσμόγλου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «ΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ» Ν. Μυλοτόπου, ο χοροδιδάσκαλος κ. Αχιλλέας Τσιάρας και εκπρόσωποι του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Πέλλας (ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ).
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Στρατηγό Διοικητή της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού κ. Γλυμή Δημήτριο και το προσωπικό του Στρατιωτικού Μουσείου Γιαννιτσών για την παραχώρηση της αίθουσας και την άριστη συνεργασία, την Πρόεδρο κ. Καίτη Τσιότρα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Θεσσαλονίκης  για την ευγενική παραχώρηση μέρους των ενδυμασιών από την πλούσια ιματιοθήκη του Λυκείου των Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, καθώς και την ΔΗΚΕΠΑΠ, αρωγό αυτής της εκδήλωσης.  Θερμές ευχαριστίες εκφράζει παράλληλα, προς τον χοροδιδάσκαλο του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών κ. Κάππα Αθανάσιο που είχε την μουσική επιμέλεια, προς τα μέλη της χορευτικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών και προς όλο τον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου