Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Η 23χρονη Έλενα με καταγωγή από τα Γιαννιτσά παγκόσμια στο καράτε

Μια όμορφη Κατερινιώτισσα η Ελενα Χατζηλιάδου με καταγωγή από την Πέλλα (κόρη του Μάξιμου Χατζηλιάδη από τα Γιαννιτσά) χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο καράτε, από τη στιγμή που το άθλημα εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και θα είναι ένα από τα σπορ που θα παρακολουθήσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Τόκιο. 

Η Έλενα προπονείται με τον πατέρα της ο οποίος βρίσκεται μαζί της στο Λιτζ της Αυστρίας, όπου σήμερα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των +68 κ. kumite. Η μάχη ήταν δύσκολη καθώς είχε να αναμετρηθεί με αθλήτρια από την Ιαπωνία (Ουεκούσα), χώρα με τους κορυφαίους στο άθλημα. 
Μαζί της είναι φυσικά και ο εθνικός προπονητής Στέλλιος Σκαρογιάννης. Οι δυο τους και οι συναθλητές της ήταν το δικό της κοινό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. 
Η 23χρονη αθλήτρια έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας 14 φορές σε όλες τις κατηγορίες από το 2002 κι έπειτα (!), ενώ το 2012 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισιού. 
Θεωρείται μια από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου στο καράτε και αν και σκέφτηκε κάποια στιγμή να αφήσει το σπορ, λόγω εμποδίων και οικονομικών προβλημάτων παρέμεινε σε αυτό με την παρότρυνση του πατέρα της!
Η Χατζηλιάδου έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στη Λαμία. 

Με τον πατέρα της Μάξιμο Χατζηλιάδη

Με τον προπονητή της Εθνικής Στέλλιο Σκαρογιάννη




Πληροφορίες από sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου