Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

24 μονάδες προβάδισμα στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση






Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας  μέχρι και 24 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της Public Issue.



Συγκεκριμένα στην τηλεφωνική έρευνα πρόθεσης ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να λαμβάνει ποσοστό 42% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 18%. Για την τρίτη θέση δίνουν μάχη η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8% ενώ στην τέταρτη θέση εμφανίζεται το ΚΚΕ με 7,5%.

Μάχη με το εκλογικό κατώφλι του 3% δίνουν το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ παρών δίνει και το νεοσύστατο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας, που συγκεντρώνει 2,5%.  Σημειώνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 30%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 42% εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει  21%, χάνοντας δύο μονάδες σε σχέση με την ίδια μέτρηση του Σεπτεμβρίου. Κανένας από τους δύο δηλώνει το 35% των ερωτηθέντων ενώ 2% δεν απαντά. 
Η προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείες, που και πάλι αποτύπωνε εικόνα εκλογικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα Αυγή, προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Λίγες ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με την Public Issue.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου