Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ο Ομπάμα στην Ελλάδα ο Πούτιν στην Τουρκία!



Όπως υποστηρίζουν τουρκικές κυβερνητικές πηγές Μόσχα και Άγκυρα κατέληξαν σε συμφωνία για τη Συρία.Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak οι δύο χώρες φαίνεται πως σχεδιάζουν έναν νέο χάρτη στην περιοχή. Βάσει της συμφωνίας οι συμμαχικές της Τουρκίας δυνάμεις θα εισέλθουν στο Χαλέπι και αυτές του Άσαντ θα αποσυρθούν.

Επιπλέον οι τουρκικές πηγές αναφέρουν πως η συμφωνία επετεύχθη με γνώμονα την προ του πολέμου δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού της περιοχής.
Επιπλέον φαίνεται πως η Ρωσία και η Τουρκία συμφωνούν ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί κουρδικός «διάδρομος» στη βόρεια Συρία και κατά συνέπεια αυτόνομο κουρδικό μόρφωμα εκεί που να περιλαμβάνει το Αλ Χασάκα, το Ταλ Αμπιάντ, το Αίν ελ Αράμπ, τη Γιαραμπλούς, το αλ Ραί, το Αζέζ, τη Μαρέα και το Αφρίν.
Όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, η Ρωσία συμφώνησε να πολεμήσει κατά των Κούρδων του PYD που για τους Τούρκους αποτελούν παρακλάδι του ΡΚΚ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη». Οι περιοχές που θα καταλειφθούν θα αποδοθούν στις τοπικές κοινότητες.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό site του Μιχάλη Ιγνατίου, η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που εξαπέλυσε η Τουρκία, αποσκοπεί στην υποστήριξη των ανταρτών του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (ΕΣΣ) και έχει ως στόχο την εκκαθάριση των εν λόγω περιοχών από Κούρδους και ΙΚ.
Μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί 1.300 τετραγωνικά χλμ. Ο ΕΣΣ βρίσκεται ήδη στα προάστια του Χαλεπίου και προελαύνει προς το αλ Μπαμπ, βορειοανατολικά της πόλης.
Οι πρόσφατες μαζικές επιθέσεις κατά των δυνάμεων του Άσαντ στο Χαλέπι, αλλά και η άρνηση της Ρωσίας να υποστηρίξει από αέρος τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται πως αποτελούν μέρος της συμφωνίας αυτής.
Οι ίδιες τουρκικές πηγές αναφέρουν πως το καθεστώς θα διατηρήσει τον έλεγχο στη Λατάκεια και την Ταρτούς. Η Τουρκία ως αντάλλαγμα θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του Μετώπου αλ Νούσρα.
Στο μεταξύ η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή Αζάζ – Γιαραμπλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου