Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

"Πολιτικές παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής Έδεσσας"



Του Τάσου Σιώνη

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Έδεσσας δείχνει να είναι δέσμιος μιας ακραίας πολιτικής ομάδας που στην ουσία κατευθύνει τη ζωή και τις αποφάσεις στο Δήμο μας.
Συγκεκριμένα να αναφέρω ότι στις 12 Νοεμβρίου 2016 το ΚΚΕ στην κατάμεστη αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας, τίμησε στο πρόσωπο της Ειρήνης (Μίρκας) Γκίνη τους αλύγιστους της ταξικής πάλης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία για τη κομμουνίστρια  δασκάλα αλλά και για όλο το σκηνικό που είχε δημιουργηθεί εκείνη την εποχή. Η ηρωίδα δασκάλα που αγωνίστηκε για την καλυτέρευση της ζωής όλων των ανθρώπων σύμφωνα με τα λεγόμενα της, καταδικάστηκε μεν για προδοτική αυτονομιστική δράση δικαιώθηκε δε στη συνείδηση της  πλειοψηφία των συμπολιτών μας.
Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝ ΕΡΓΩ» Γ. Σόντρας με μια εμπεριστατωμένη εισήγηση επανήλθε στο υπερώριμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για μετονομασία κεντρικής οδού του Δήμου Έδεσσας προς τιμήν της Ειρήνης Γκίνης.
Το συγκεκριμένο αίτημα βέβαια, δείχνει να οδηγείτε στις καλένδες γιατί ενώ ο Δήμαρχος δείχνει να κατανοεί το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα δεν έχει πρόθεση να κοντραριστεί με τη σκληρή ομαδούλα του.
Ταυτόχρονα βέβαια (και εδώ μιλάμε για πολιτική παλινωδία) ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι (Κατσάρα, Δίου, Γκιούρος, Γιώγας) φωτογραφίζονται με την πρέσβη του Βιετναμ και προγραμματίζουν εκδηλώσεις προκειμένου να τιμήσουν τον Βιετναμέζο ηγέτη Χο Τσι Μιν (δημιουργία θεματικού πάρκου και τοποθέτηση προτομής του στην είσοδο της βιβλιοθήκης).
Τα ερωτήματα βέβαια που τίθενται είναι τα εξής ο Χο Τσι Μιν ήταν επαναστάτης κομμουνιστής; Έδρασε την ίδια εποχή με την Γκίνη; Αγωνίστηκε για τα ίδια ιδανικά που αγωνίστηκε και η δική μας συμπατριώτισσα Ειρήνη Γκίνη; 
Για ποιο λόγο δεν τιμάτε στην γενέτειρα της η Ειρήνη Γκίνη;

1 σχόλιο:

  1. Εσύ γιατί σκάς??? Τότε και ο Βενιζέλος να τιμηθεί μόνο στην Κρήτη. Δεν πάμε καλά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή