Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Είστε έτοιμοι; Έρχεται κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και χιόνια!



Στην αρχή διέρρευσε ως φήμη από διάφορες ιστοσελίδες που κάνουν τη σταγόνα... χιονόμπαλα. Μετά διασπείρεται ως ευχή απ' όσους θέλουν να χειμωνιάσει για τα καλά, να πέσουν χιόνια και στις πόλεις, να «τσικνίσουν» τα τζάκια. Η εν λόγω φήμη ανέφερε πως επίκειται «εισβολή» ψυχρού μετώπου από την Σιβηρία.
Φαίνεται όμως ότι όσο περνάνε οι μέρες, η ανεπιβεβαίωτη μέχρι πρότινος πληροφορία
αποκτά «σάρκα και οστά».
Στην σημερινή πρόγνωση πολλών ημερών από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρεται πως τη Δευτέρα θα σημειωθεί βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας, που θα συνεχιστεί και την Τρίτη. Αναφορικά με τις χιονοπτώσεις, η ΕΜΥ προβλέπει πως τη Δευτέρα θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά, ενώ την Τρίτη οι χιονοπτώσεις πιθανώς θα εξαπλωθούν και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.
Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ωστόσο είναι επιφυλακτικός, σημειώνοντας με ανάρτησή του στο facebook, πως τα σημερινά στοιχεία δείχνουν σημαντική πτώση θερμοκρασίας από την Τρίτη και χιόνια σε μεγάλο τμήμα της χώρας, αλλά συνιστά αναμονή μέχρι το Σάββατο, οπότε θα υπάρχουν πιο αξιόπιστα μετεωρολογικά στοιχεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου