Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας - Εκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου



Χιλιάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία Κοτζιά αντιδρώντας στις μεγάλες, όπως υποστηρίζουν, περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους, με αποτέλεσμα, να μην μπορούν να ζήσουν, όπως λένε. Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, έστειλαν το μήνυμα προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο ότι δεν πρόκειται, όπως υποστηρίζουν, να δεχτούν άλλο να ζουν με ψίχουλα, απαιτώντας να δοθούν πίσω τα λεφτά «που έχουν κλαπεί από τα ταμεία τους», όπως είπαν.

Ακολούθησε πορεία η οποία έφτασε στο υπουργείο Εργασίας, όπου συνταξιούχοι έκαψαν τις επιστολές του υπουργού, ενώ κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Επιστρέφουμε την επαίσχυντη επιστολή Κατρούγκαλου».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε πως, «Όλοι οι συνταξιούχοι σήμερα υποφέρουν και τα δικαιώματα τους κατακρημνίζονται για να πληρώνονται τραπεζίτες και αφεντικά».
Oι συνταξιούχοι εμφανίζονται αγανακτισμένοι, μετά τις νέες περικοπές που ισχύουν από την Τετάρτη στις επικουρικές συντάξεις περισσότερων από 248.000 δικαιούχων, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού αλλά και των αναδρομικών περικοπών που ισχύουν από τον Ιούνιο.
Την ίδια ώρα συνολικά 60.493 κύριες και 61.654 επικουρικές φαίνεται  να εκκρεμούν στο ΙΚΑ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Γ. Κυριακόπουλος, κατά την έναρξη του 24ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδία την Τετάρτη.
Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Κυριακόπουλος το ασφαλιστικό σύστημα μετατρέπεται σε ένα σύστημα αμφίβολης κοινωνικής αποτελεσματικότητας, καθώς ο νόμος Κατρούγκαλου οδηγεί σε σημαντική μείωση τις νέες συντάξεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στις συντάξεις χηρείας, μετατρέπει την παροχή σε «φιλοδώρημα της τάξεως των 150 ευρώ».

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου