Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Αεροπορική τραγωδία! Αεροσκάφος με βραζιλιάνικη ομάδα συνετρίβη στην Κολομβία!



Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν αεροσκάφος που μετέφερε ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας στο διεθνές αεροδρόμιο του Μεντεγίν στην Κολομβία συνετρίβη. Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 76!  Μόλις πέντε σώθηκαν, μεταξύ αυών τρεις ποδοσφαιριστές. 
Με το ίδιο αεροπλάνο είχε ταξιδέψει την προηγούμενη εβδομάδα η Εθνική Αργεντινής. Πρόκειται για την πτήση RJ85 της αεροπορικής εταιρείας Lamia.
Είχε αναχωρήσει από την Βολιβία με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρία Κόρδοβα στο Ριονέγκρο, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κολομβίας, όταν κατέπεσε κοντά στην πόλη Μεντεγίν.  



Το αεροσκάφος μετέφερε 72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες και τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε, η οποία μετέβαινε στην Κολομβία προκειμένου να παίξει με την Ατλέτικο Νασιονάλ την Τετάρτη στον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana στο Μεντεγίν. 



Ο 27χρονος αμυντικός της ομάδας Alan Ruschel, ο 24 χρονος τερματοφύλακας Jakson Follmann και ο άλλος τερματοφύλακας της ομάδας Danilo αναφέρονται στους επιζώντες ποδοσφαιριστές που διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας Alejandro Domínguez είχε σπεύσει στο σημείο της συντριβής. 

Ο Danilo στη μοιραία πτήση καθόταν δίπλα στον  Alan Ruschel. 





Οι δύο παίκτες μάλιστα έβγαλαν και selfie μέσα από το αεροπλάνο. 




Το έργο των σωστικών συνεργείων ήταν εξαιρετικά δύσκολο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. 


Ρεπορτάζ που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για απώλεια καυσίμων του αεροσκάφους. Πάντως, οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι λίγο πριν από τη συντριβή το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.  

Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν , δεν ήταν εύκολη λόγω των καιρικών συνθηκών.



«Οπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία έσπευσαν επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής δέχθηκαν τους τραυματίες.




Οπως σημειώνεται 42 ήταν τα μέλη της αποστολής της βραζιλιάνικης ομάδας στο τσάρτερ, με επιφύλαξη αναφέρονται 21 δημοσιογράφοι και φίλαθλοι.
Οι Lima, Baby, Lakshminarayanan, M. Boeck, Andrei, Hyoran, Martinuccio, Moses και Nivaldo δεν ήταν στην αποστολή της ομάδας και δεν ταξίδεψαν με την πτήση. 



imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου