Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Προειδοποίηση για 4ο Μνημόνιο.



Για τον κίνδυνο πρόσθετης χρηματοδότησης της Ελλάδας, ύψους 100 δισ. ευρώ, σε περίπτωση μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 1,5%, προειδοποιεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), επικαλούμενη δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Γενς Σπαν, στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag.

Όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα, αν οι πιστώτριες χώρες επιδείξουν υπερβολική επιείκεια έναντι των στόχων της λιτότητας, τότε αυτό θα μπορούσε να τους κοστίσει ακριβά.

«Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να πετύχει τα επόμενα χρόνια, πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ. Αν καταφέρει πλεόνασμα 1,5% - όπως ζητά το ΔΝΤ - τότε η Αθήνα θα χρειαζόταν μεσοπρόθεσμα πρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 100 περίπου δισ. ευρώ» υποστήριξε.

Σ’ αυτή την περίπτωση, οι δανειστές θα πρέπει να επωμισθούν το πρόσθετο βάρος, προσθέτει το δημοσίευμα. «Και αυτό θα ήταν περίπου ένα νέο πακέτο βοήθειας», φέρεται να υποστήριξε.
Σε δηλώσεις του στη FAZ, o εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU, Έκχαρτ Ρέμπεργκ, διαμήνυσε ότι ο συγκεκριμένος υπολογισμός «δείχνει ξεκάθαρα τα προβλήματα που έχει ακόμα να αντιμετωπίσει η Ελλάδα».

Τα προβλήματα αυτά, εξήγησε, δεν θα μπορούσαν να μετατεθούν για μια ακόμη φορά στους ώμους των Ευρωπαίων εταίρων.

 «Πάντως εμείς δεν πρόκειται να συμπράξουμε ούτε σε ένα ονομαστικό κούρεμα χρέους, ούτε σε πρόσθετη οικονομική βοήθεια ενός τέτοιου ύψους», έσπευσε να προσθέσει.

Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου