Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Συμμετοχή της Δημάρχου Σκύδρας στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.



Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από  1- 3 Δεκεμβρίου 2016, συμμετείχε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Στο συνέδριο τέθηκαν, συζητήθηκαν και λήφθηκαν  αποφάσεις για σημαντικά και κρίσιμα θέματα για την αυτοδιοίκηση και κατ΄επέκταση για την κοινωνία και τη χώρα.



Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κ.Ε.Δ.Ε. αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για ζητήματα, όπως είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση, η Αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού μέσω ενός Ολοκληρωμένου Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος, η Ενημέρωση και η διεκδίκηση μεταρρυθμίσεων – τομών με στόχο ένα ισχυρό επιτελικό κράτος με ενισχυμένο κι ουσιαστικό το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη και στην κοινωνική ομαλότητα και συνοχή, η αναθεώρηση του «Καλλικράτη» και η ενίσχυση της συνεργασίας με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).
Πρέπει να τονιστεί εν κατακλείδι και σε συνάφεια με τα παραπάνω ότι η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει διακηρύξει , μεταξύ των άλλων, την αδιαπραγμάτευτη  θέση της για τα Οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017 ζητώντας να μην γίνει καμιά περικοπή πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης και να πραγματοποιηθεί άμεση συζήτηση με την κεντρική διοίκηση για την απόδοση της νέας γενιάς των παρακρατηθέντων της περιόδου 2010 – 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου