Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Μητσοτάκης.«Κύριε Τσίπρα, είστε ο εφιάλτης της Ελλάδας»



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
«Η οπισθοχώρηση της χώρας, δεν έχει προηγούμενο. Καμία εκλεγμένη κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:


«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τάξανε τα πάντα στους πάντες και κόντεψαν να τινάξουν τη χώρα στον αέρα. Πήραν μια οικονομία σε ανάπτυξη και την επέστρεψαν στην ύφεση.
Αν όλα πάνε καλά το 2017 θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν το 2014″, τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όταν χτίσατε το αφήγημά σας. Το τέλος στη λιτότητα και τη διαγραφή του χρέους. Αποτύχατε και στα δύο. Στη λιτότητα ξεπεράσατε κάθε πρόβλεψη. Πήρατε τόσα μέτρα που εξαντλήσατε τα νοικοκυριά και εξοντώσατε την οικονομία. Το κείμενο του Eurogroup έχει την υπογραφή του κ. Τσακαλώτου. Αποδέχεται δημοσιονομικό κενό για το 2018 που πρέπει να καλυφθεί με μέτρα λιτότητας.  Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμείνουν υψηλοί. Ο κόφτης παραμένει.
Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι για πόσα χρόνια θα μας δεσμεύουν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Όμως η λιτότητα είναι δεδομένη. Με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσατε τη λιτότητα. Ναρκοθετήσατε την ίδια τη χώρα. Έχετε ήδη υπογράψει το 3ο Μνημόνιο, το συμπληρωματικό και πάτε για το 4ο».

«Είστε η πρώτη κυβέρνηση που κατηγορεί όχι την προηγούμενη αλλά την επόμενη κυβέρνηση για λάθη. Είστε κυβέρνηση χωρίς σχέδιο που άγεται και φέρεται από τους δανειστές.
Παράλληλα, ο αρχηγός της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι »το μόνο που ξέρετε είναι να βάζετε φόρους. 2,6 δισ νέους φόρους. Φόροι που κατά τον υπουργό σας δεν υπονομεύουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, το ακούσαμε κι αυτό», ενώ, όπως συμπλήρωσε, »ο φετινος προϋπολογισμός αποτυπώνει όλα τα αδιέξοδα της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου