Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτοβουλία Ν. Πέλλας ενάντια σε πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις



Συγκροτήθηκε στον Νομό μας η “Πρωτοβουλία Ν. Πέλλας ενάντια σε πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις” με βασικούς στόχους την αποτροπήπλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και χωραφιών και την αποτροπή διακοπών ρεύματος και νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.Η διακήρυξη της Πρωτοβουλίας:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
Ενάντια σε Πλειστηριασμούς και Ιδιωτικοποιήσεις
Την ώρα που η λαϊκή οικογένεια βρίσκεται όλο και πιο έντονα αντιμέτωπη με την απειλή των πλειστηριασμών, σπιτιών και χωραφιών, και με τον κίνδυνο να μείνουν τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και νερό, είναι άμεση ανάγκη η οργάνωση της αντίστασης στην επίθεση αυτή που επιβάλλουν οι πολιτικές των ΕΕ-ΔΝΤ-Κυβερνήσεων.
Για τον σκοπό αυτό και με δεδομένο την παρακαταθήκη του ήδη αναπτυσσόμενου κινήματος σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα-Πρέβεζα, που κερδίζει επανειλημμένες νίκες αποτρέποντας την πραγματοποίηση προγραμματισμένων πλειστηριασμών, συγκροτήθηκε η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ Ενάντια σε Πλειστηριασμούς και Ιδιωτικοποιήσεις».
Μετά από τις πρώτες εκδηλώσεις-συζητήσεις που έγιναν σε Γιαννιτσά και Έδεσσα τέθηκαν ως βασικοί στόχοι της Πρωτοβουλίας η προστασία της λαϊκής κατοικίας-περιουσίας από τους πλειστηριασμούς και την διακοπή ρεύματος και νερού.
Παρά τις εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί προστασίας της 1ης κατοικίας για τα χαμηλά στρώματα, ότι δηλαδή μόνο οι βίλες των πλούσιων μεγαλοφειλετών είναι σε πλειστηριασμό, στην πραγματικότητα βλέπουμε να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια πολύτεκνων οικογενειών, ανέργων, ΑμεΑ και γενικά ανθρώπων από τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά, από τα κοινωνικά στρώματα που πληρώνουν συνεχώς την καπιταλιστική κρίση. Ταυτόχρονα οι διακοπές σε ρεύμα και νερό ολοένα και πληθαίνουν.
Η ανάγκη οργάνωσης του αγώνα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα διότι η επίθεση θα γίνει πιο έντονη στο επόμενο διάστημα. Ήδη τα νομικά επιτελεία των Τραπεζών δουλεύουν πυρετωδώς και αναμένεται να βγάλουν στο σφυρί χιλιάδες σπίτια στο άμεσο μέλλον. Ειδικότερα στην περιοχή μας τα χωράφια που είναι υποθηκευμένα στην Τράπεζα Πειραιώς, μετά το ξεπούλημα της Αγροτικής, βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο.
Από την πλευρά μας πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η προσπάθεια των δυνάμεων του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν να βάλουν χέρι στην λαϊκή και δημόσια περιουσία δεν θα τους περάσει.
Στην λογική αυτή παλεύουμε και ταυτόχρονα απαιτούμε:
• Άμεση, πλήρη και καθολική προστασία της 1ης κατοικίας
• Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό
• Διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να τα πληρώσουν
• Αναπροσαρμογή των δανείων στα νέα δεδομένα των δανειοληπτών
• Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια Κράτους-Τραπεζίτη
Καιρός, ο φόβος κι η “ντροπή” να δώσουν τη θέση τους στη δράση και τον αγώνα για ζωή κι αξιοπρέπεια.
Συγκροτήθηκε η “Πρωτοβουλία Ν. Πέλλας ενάντια σε πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου