Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Αχτσιόγλου και Σηφάκης σε συναντήσεις με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.



Σε συνάντηση με αγρότες στο Ριζάρι, με κτηνοτρόφους στον Μυλότοπο, κοντά στον Συνεταιρισμό Καλυβίων και στο Λύκειο της Καλής συμμετείχε ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης με την Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας κ. Πέτρο Γάγκλιο.



Έδεσσα
Ο βουλευτής συμμετείχε στην συνάντηση της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας παρόντος και του συντονιστή της Ν.Ε. Πέτρου Γάγκλιου. Η Υπουργός ανέλυσε στα μέλη της Ν.Ε. και στα άλλα παριστάμενα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, τις θέσεις της κυβέρνησης για τα εργασιακά και απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν.
Στην παρέμβαση του ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης, αφού χαιρέτησε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι κρατά το τιμόνι του Υπουργείου Εργασίας  σε αυτή την κρίσιμη περίοδο  νέος άνθρωπος από την Πέλλα και ευχόμενος καλή επιτυχία, ζήτησε ενημέρωση για την πορεία της οργάνωσης του ΕΦΚΑ, αν θα παραμείνουν οι υπηρεσίες ως έχουν, αν θα υπάρξουν μετακινήσεις υπαλλήλων, εξέφρασε κάποιες απόψεις του για θέματα αποτελεσματικότητας κάποιων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ από την ως τώρα εμπειρία που υπάρχει και στην Πέλλα, ζήτησε την ένταξη και των λαϊκών κατοικιών στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν για τις εργατικές κατοικίες και ανέφερε θέματα που αφορούν στο ασφαλιστικό των αγροτών.
Η Υπουργός απάντησε ότι ο ΕΦΚΑ προετοιμάζεται πολύ γρήγορα και δεν συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας τόσο όσον την απόδοση των συντάξεων όσον και όσον αφορά τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους. Δεν θα μετακινηθεί κάποια υπηρεσία και ούτε υπάλληλοι. Δεσμεύτηκε να δει τις παρατηρήσεις για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και για την ένταξη και των λαϊκών κατοικιών στις ευνοϊκές ρυθμίσεις καθώς και για τους αγρότες.
Ακολούθησαν ερωτήσεις, σκέψεις και παρατηρήσεις μελών της οργάνωσης.

Ριζάρι
Ο βουλευτής συναντήθηκε με αγρότες του Ριζαρίου αναλύοντας την πολιτική στον αγροτικό τομέα και απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις των παρισταμένων αγροτών. Εξέφρασε την βαθειά πεποίθηση του για την ανάγκη άμεσης οργάνωσης των αγροτών σε οργανώσεις παραγωγών με τα νέα κριτήρια αναγνώρισης που τώρα θεσπίζονται για να μπορέσει και ο αγρότης και η αγροτική οικονομία του Νομού να αναπτυχθεί αξιοποιώντας το περιβάλλον που διαμορφώνεται με το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020. Ακόμη να μπορέσει ο αγρότης να παράγει ποιοτικό προϊόν με μικρότερο κόστος παραγωγής, να ενισχύσει την προστιθέμενη αξία στο προϊόν του με τυποποίηση και συσκευασία και να απευθυνθεί σε νέες ποιοτικές και αναβαθμισμένες αγορές.    
Ακόμη ανέφερε ότι φέτος είχαμε ρεκόρ δεκαετίας στις πληρωμές στον αγροτικό χώρο, πληρώθηκαν όλες οι επιδοτήσεις, οι εξισωτικές, τα βιολογικά από το 2011 κλπ εντός του 2016. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών της Πέλλας θα πάρουν επιστροφή φόρου και το άθροισμα φόρος σύν ασφαλιστικές εισφορές θα είναι μικρότερο από την προηγούμενη χρονιά. 

Μυλότοπος
Ο βουλευτής συναντήθηκε με κτηνοτρόφους της Κρώμνης και συζήτησε μαζί τους τα θέματα πληρωμών, εξισωτικής αποζημίωσης, αύξησης της διασυνδεδεμένης στις ζωοτροφές και στα ζώα, έναρξη της διαδικασίας των διαχειριστικών μελέτων που θα επιτρέψουν με την ολοκλήρωση τους την χάραξη πολιτικής στην κτηνοτροφία. Επισήμανε την ανάγκη ίδρυσης οργανώσεων παραγωγών, αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων ( μεταποίηση, τυποποίηση κλπ) και νέας εκπροσώπησης τους για να συμμετέχουν, εκτός των άλλων, μετά την ολοκλήρωση των μελετών διαχείρισης και στην νέα δίκαιη κατανομή βοσκοτόπων.

Καλύβια
Ο Γιάννης Σηφάκης συμμετείχε σε ωραία εκδήλωση που διοργάνωσε ο συνεταιρισμός των Καλυβίων μαζί με το σχολείο και το νηπιαγωγείο για τα Χριστούγεννα. Ευχήθηκε, εκτός από καλή πρόοδο στα παιδιά και καλή δύναμη σε όλους της παρευρισκόμενους , το εγχείρημα οργάνωσης σε νέα βάση του αγροτικού κόσμου της Πέλλας που ξεκίνησε από τα Καλύβια να στεφθεί  με επιτυχία μέσα στο 2017 και συνεχάρη τον συνεταιρισμό για την πρωτοπόρα δράση του και την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Καλή
Ο βουλευτής παρευρέθη στον χορό του Λυκείου Καλής. Σε συζήτηση με Λυκειάρχη κ. Λαϊδη ανεδείχθη η ανάγκη προσθήκης αίθουσας πολλαπλού σκοπού στο Λύκειο Καλής, κάτι που ο βουλευτής δεσμεύτηκε να προωθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου