Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ιερατική Σύναξη με ομιλητή των Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιωήλ



Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 3η Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα.
Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος μίλησε για την εορτή των Χριστουγέννων με βάση την σχετική διήγηση του Κατά Λουκάν ιερού Ευαγγελίου και την πατερική ερμηνεία της.



Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά η Γέννησις του Χριστού είναι το μεγαλύτερο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο, ενώ για όλους τους Πατέρες η εορτή των Χριστουγέννων αποτελεί την αρχή και την ρίζα όλων των Δεσποτικών εορτών. Κατά την Γέννηση ο Θεός μας χάρισε τον Εαυτό του, κάτι που το βιώνουμε διαρκώς μέσα από το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Οι άγγελοι χάρη σε αυτήν απέκτησαν το απερίτρεπτον. Οι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν την ειρήνη με τον Θεό και το μέγιστο προνόμιο της υιοθεσίας από Αυτόν. Αυτό που μπορούμε από την πλευρά μας να αντιπροσφέρουμε στον Θεό είναι η πίστη μας σε Αυτόν, η νέκρωση της σάρκας, ο κατά Θεόν βίος, η μετοχή στο Σώμα και το Αίμα Του μέσω της Θείας Ευχαριστίας και η με αγνά χείλη δοξολογία του ενανθρωπίσαντος Λόγου.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να αισθανθούμε όλοι τα βρεφοπρεπή σκιρτήματα του Χριστού μέσα μας.
Ακολούθησε συζήτηση, ενώ στο δεύτερο μέρος της συνάξεως ο Σεβασμιώτατος έδωσε ποιμαντικές οδηγίες και πατρικές ευχές για την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου