Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Τι αλλάζει με αποσπάσεις, μετατάξεις, διορισμούς και προαγωγές στο Δημόσιο - Oλόκληρη η εγκύκλιος



Διευκρινήσεις και επεξηγήσεις για τις  αλλαγές που επέρχονται με το  νόμο για  την κινητικότητα στο Δημόσιο και οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων, αποσπάσεις, μετατάξεις, διορισμούς και προαγωγές  δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνει η εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που εστάλη για ενημέρωση σε όλες τις υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα (Υπουργεία, ΝΠΔΔ,ΝΠΙΔ,ΟΤΑ κλπ).

Ειδικότερα με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι με βάση τις  μεταβατικές  διατάξεις του νόμου όσοι υπάλληλοι είναι αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου μπορούν με αίτησή τους έως στις 2/1/2017 να μεταταχθούν στην ίδια υπηρεσία μετά από σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου της υπηρεσίας υποδοχής, είτε  σε κενή θέση  κλάδου της ίδιας η ανώτερης κατηγορίας ,είτε με μεταφορά της θέσης τους .
Όσοι δεν υποβάλουν αίτηση  η δεν επιλεγούν για μετάταξη επιστρέφουν στην υπηρεσία όπου ανήκουν οργανικά έως τα τέλη Απριλίου του 2017.Από το καθεστώς της μετατροπής της απόσπασης σε μετάταξη εξαιρούνται οι προϊστάμενοι που έχουν αποσπαστεί σε υπηρεσίες για συγκεκριμένους λόγους.
Με την ίδια εγκύκλιο αποσαφηνίζεται ρητά ότι από τη στιγμή που εκδίδεται και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση κατανομής προσωπικού  τα αρμόδια όργανα κάθε υπηρεσίας είναι υποχρεωμένα να προβούν το αργότερο εντός τριμήνου στη διαδικασία πρόσληψης με την έκδοση ατομικών πράξεων διορισμού. Τέλος ιδιαίτερα αναφορά γίνεται στην εγκύκλιο στην υποχρέωση όλων των υπηρεσιών να προχωρούν σε υποχρεωτικό αυτεπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας των δικαιολογητικών των υπό πρόσληψη υπαλλήλων το αργότερο εντός 3 μηνών από τη δημοσίευση της πράξης διορισμού η της βαθμολογικής και μισθολογικής κατάταξης τους .
Ανάλογος έλεγχος γνησιότητας των δικαιολογητικών πρόσληψης (πτυχία, απολυτήρια λυκείου, μεταπτυχιακά, γνώσεις ξένων γλωσσών, Η/Υ κλπ) θα πρέπει να γίνει εντός του 2017 και για όλους του υπηρετούντες σήμερα υπαλλήλους του δημοσίου.
Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου