Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Αυξημένες αρμοδιότητες στα 15μελή Γυμνασίων-Λυκείων θέλει το Υπ.Παιδείας.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, φαίνεται πως έχει καταλήξει στη λήψη αυτής της απόφασης τονίζοντας ότι «για τον στόχο της ισότητας, της δημοκρατίας στην εκπαίδευση θα ανανεώσουμε το πλαίσιο λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων ώστε ο θεσμός να ζωντανέψει και να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη σχολική ζωή».

«Επιδίωξή μας η θεσμοθέτηση διαδικασιών όπου θα συμμετέχουν οι μαθητές και του Δημοτικού, στο μέτρο βέβαια που αναλογεί σε κάθε ηλικία, ώστε οι κανόνες συνύπαρξης στο σχολείο να μην έρχονται ως αποφάσεις που επιβάλλονται άνωθεν αλλά ως ένα κοινωνικό συμβόλαιο που συζητείται, αναγνωρίζεται ως απαραίτητο για την ομαλή συμβίωση και λειτουργία του σχολείου και καταλήγει ως συμφωνία μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας», σημειώνουν στο περιβάλλον του υπουργού Παιδείας.
Ακόμη, πρόκειται να ενισχυθεί ο σύλλογος διδασκόντων με την κατάρτιση εσωτερικού κανονισμού σε κάθε σχολείο με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο και αναμένεται το επόμενο διάστημα. Ετσι, το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει τον ενεργό ρόλο των διευθυντών αφού εξετάζεται ο κανονισμός αυτός να καταρτίζεται και σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου