Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Σύλληψη 21χρονου για παιδική πορνογραφία.



Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Κατηγορείται 21χρονος που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Από την άμεση ψηφιακή-διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, ότι το επίμαχο ηλεκτρονικό ίχνος ανήκει σε χρήστη του διαδικτύου σε περιοχή της Αττικής.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 21χρονου, κατασχέθηκε φορητός
ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, στα οποία βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ήταν διαχειριστής λογαριασμών διαδικτυακής επικοινωνίας τους οποίους χρησιμοποιούσε για ανταλλαγή αρχείων κακοποίησης ανηλίκων με έτερους χρήστες του διαδικτύου.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Ο 21χρονος, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου