Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ο Τσίπρας πάει φουλαριστός για 4ο Μνημόνιο.



Με συντονισμένα πυρά η Ν.Δ. επιτίθεται στο Μέγαρο Μαξίμου για τη δέσμευση της χώρας από την κυβέρνηση Τσίπρα σε διαρκή λιτότητα και μετά το 2018. Μάλιστα από την οδό Πειραιώς, όπου συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η κατάρτιση του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος με ορίζοντα πενταετίας, καταγγέλλουν ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν δημόσια ότι συζητούν ήδη το 4ο Μνημόνιο.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», με τις οποίες, όπως σημειώνουν από τη Ν.Δ., παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ και για μετά το 2018. «Ομολογεί ότι η κυβέρνηση συζητά τα πρόσθετα μέτρα που θα πάρει για να επιτύχει αυτόν το στόχο. Ομολογεί, επίσης, ότι συζητά το νέο, 4ο Μνημόνιο. Μόνο που το βαφτίζει “δημοσιονομικό μονοπάτι”», τόνιζε σε δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., «ευτυχώς οι Ελληνες έχουν καταλάβει πού οδηγεί το “μονοπάτι Τσίπρα”. Και ζητούν πολιτική αλλαγή για να ξεφύγουν από αυτό. Για να ξαναβρούν ελπίδα και προοπτική». Το αίτημα για πολιτική αλλαγή έθεσε εκ νέου και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της οδού Πειραιώς, Μακάριος Λαζαρίδης, με συνέντευξή του στον «Real FM».
Ο κ. Λαζαρίδης κάλεσε, μάλιστα, τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό «να είναι πολύ πιο προσεκτικός όταν λέει ότι η Ν.Δ. θα περικόψει δαπάνες από την Υγεία». «Τον προκαλώ». είπε, «να μου βρει έστω και μια δήλωση οποιουδήποτε στελέχους της Νέας Δημοκρατίας που μιλά για περικοπές στην Υγεία ή στην Παιδεία. Είναι μια σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν βρίσκει και ακροατήριο».
«Εμείς έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι η μείωση των δημοσίων δαπανών θα οδηγήσει και σε μείωση των φόρων. Για παράδειγμα, η εξοικονόμηση από τις ΔΕΚΟ και τα νομικά πρόσωπα της γενικής κυβέρνησης. Μόνο στις συγκοινωνίες, το πρώτο 9μηνο του 2016, οι προϋπολογισμοί έχουν πέσει έξω προς το αρνητικό κατά 214 εκατ. ευρώ», ξεκαθάρισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι «εμείς ασκούμε μια γενικότερη κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που βρίσκεται ο τομέας της Υγείας. Η κατάσταση μπορεί να μην ήταν σε καλό επίπεδο επί Ν.Δ., αλλά ήταν σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι είναι τώρα».
Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στο έργο της Ν.Δ., επισήμανε: «Οταν η Νέα Δημοκρατία έφυγε από την κυβέρνηση παρέδωσε μια κατάσταση καλύτερη από αυτήν που είναι σήμερα η χώρα. Υπήρχε προγραμματισμός για 4.000 ή 5.000 προσλήψεις στην Υγεία και αυτό δεν έγινε γιατί δεν προλάβαμε να τις κάνουμε. Υπήρχε σχέδιο για την αναμόρφωση της Υγείας».
«Η σημερινή κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα τα λύσει όλα σε χρόνο-ρεκόρ. Πρέπει να καταλάβουν ότι με τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές τύπου Πολάκη δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης.
Παράλληλα, από την οδό Πειραιώς ασκούν κριτική στην κυβέρνηση σχετικά και με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο την πραγματική οικονομία και τους πολίτες. Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής των πολιτών και της οικονομίας, κάτι που αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του γαλάζιου οικονομικού επιτελείου, 4.300.000 φορολογούμενοι πολίτες χρωστάνε πλέον στην εφορία. Εξ αυτών, οι 1.683.929 απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ για 826.211 πολίτες (το 50%) έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Επίσης, με βάση τα ίδια στοιχεία, τα ληξιπρόθεσμα χρέη έκαναν νέο άλμα, φτάνοντας τα 94,2 δισ. ευρώ, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2016 αυξήθηκαν κατά 12,6 δισ. ευρώ.
«Τα 10,9 δισ. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι», διευκρινίζουν τα γαλάζια στελέχη συμπληρώνοντας πως «η χώρα δεν αντέχει άλλο, η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί. Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας που θα οικοδομήσει κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία και θα μειώσει τους φόρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου