Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ένα εκατ. υπογραφές στη Βρετανία για να αποφευχθεί η επίσκεψη Τραμπ



Έντονες πιέσεις για ματαίωση επίσημης επίσκεψης του Ντόναλντ Τράμπ δέχεται η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ύστερα από τη μεγάλη οργή που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η απόφαση του πρώτου να απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αποδέχθηκε πρόσφατα την πρόσκληση να επισκεφθεί τη Βρετανία, όπου αναμένεται να φιλοξενηθεί από τη βασίλισσα και να τον υποδεχθούν με τελετές που αρμόζουν σε επίσημη επίσκεψη ηγέτη κράτους.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν υπογράψει σε διαδικτυακή καμπάνια κατά της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, γεγονός που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια συζήτηση από τους Βρετανούς βουλευτές.

Διαδηλώσεις στο Λονδίνο: "Όχι στον ρατσισμό, όχι στον Τραμπ"

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με εκτίμηση αστυνομικής πηγής, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας διαδηλώσεις στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις ενάντια στο διάταγμα του Τραμπ.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Γουάιτχολ, την κύρια λεωφόρο στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται πολλά υπουργεία και πραγματοποίησαν πορεία ως την Ντάουνινγκ Στριτ, την πρωθυπουργική κατοικία. «Όχι στον Ρατσισμό, Όχι στον Τραμπ», «Πετάξτε τον Τραμπ» (Dump Trump),«Είμαστε στο πλευρό των μουσουλμάνων», «Μην δίνετε χέρι βοήθειας σε φασίστες» ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγραφόντουσαν στα πλακάτ.
«Ας το φωνάξουμε δυνατά και καθαρά, πρόσφυγες είστε καλοδεχούμενοι εδώ», τραγουδούσε το πλήθος.
«Ντροπή στην Μέι», φώναζαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους για την πρόσκληση που απηύθυνε στον Τραμπ η βρετανίδα πρωθυπουργός να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Βρετανία. Πολλοί από τους διαδηλωτές επέκριναν την καθυστέρηση της πρωθυπουργού να καταγγείλει το διάταγμα Τραμπ.
Πολλές ακόμη συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας, ιδιαίτερα στο Μάντσεστερ και στο Εδιμβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου