Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

«Ανοίγουν στόματα» για τη σκοτεινή οργάνωση του Σώρρα



Εφαλτήριο για να ανοίξουν ακόμα περισσότερα στόματα πρώην υποστηρικτών του Αρτέμη Σώρρα για τη σκοτεινή δράση του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» αναμένεται να γίνει το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.Πρόκειται για το ρεπορτάζ που έφερε στο φως μαρτυρίες που καίνε την οργάνωση Σώρρα. Ο
εκπαιδευτικός Δημήτρης Μαντές και μια γυναίκα από την περιφέρεια  έσπασαν τη σιωπή τους και αποκάλυψαν απειλές κατά της ζωής τους, εκβιασμούς, προσπάθειες πλύσης εγκεφάλου, τη σημασία του «όρκου» στην «Ελλήνων Συνέλευσις» και το ρόλο του Χρήστου Μπαλαντίνα, δράστη της δολοφονίας της 45χρονης Θώμης Κουμπούρα. Ο κ. Μαντές δέχθηκε -όπως καταγγέλλει- μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ διαδικτυακή επίθεση από οπαδό του Σώρρα.
Το γεγονός ότι δύο μάρτυρες βρήκαν το θάρρος να προχωρήσουν σε δημόσιες καταγγελίες πιθανότατα θα οδηγήσει και άλλους πρώην υποστηρικτές του Σώρρα στην απόφαση να καταθέσουν στις αστυνομικές αρχές τα όσα γνωρίζουν. Ο κ. Μαντές, ο οποίος μίλησε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας στις 30 Δεκεμβρίου 2016, θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση.
«Εμείς ας γίνουμε η αρχή. Το δημοσίευμα της Κυριακής πιστεύω ότι θα δώσει το έναυσμα και σε άλλο κόσμο να πάει στην Αστυνομία και να βοηθήσει τις έρευνες. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να προστατέψουμε την κοινωνία από την εγκληματική οργάνωση Σώρρα που εν μέσω οικονομικής κρίσης εξαπατά φτωχό κόσμο. Πολίτες που δεν έχουν ούτε για τους ίδιους χρήματα δίνουν λεφτά στην οργάνωση για να περνάνε κάποιοι καλά. Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα δέχθηκε απειλές από έναν πιστό οπαδό του Σώρρα. Με αποκάλεσε -μεταξύ άλλων- φίδι. Την αδικοχαμένη Θώμη Κουμπούρα ο Μπαλαντίνας την είχε αποκαλέσει δράκο. Εμένα τώρα φίδι. Πρόκειται για άτομα που είναι ποτισμένα από την ίδια ιδεολογία. Προσωπικά δεν τους φοβάμαι. Ξέρω πολύ καλά ότι έχουμε να κάνουμε με θρασύδειλους. Ανησυχώ μόνο για την οικογένειά μου», δηλώνει στον «Ε.Τ.» ο κ. Μαντές.
«Οπλίζουν χέρια»
Γυναίκα η οποία ζει στην επαρχία και ζήτησε να μη δημοσιευτεί το όνομά της, γιατί φοβάται αντίποινα, κατήγγειλε:
«Εγινα μέλος της “Ελλήνων Συνέλευσις” πριν από χρόνια. Εβλεπα δίπλα μου μέλη που είχαν σχέσεις με τον υπόκοσμο. Υπήρχαμε και εμείς που ήμασταν μορφωμένοι άνθρωποι. Γιατροί, στρατιωτικοί, δικηγόροι, δάσκαλοι. Στην αρχή ασχολήθηκα ενεργά με το φορέα. Οταν οι ανώτεροι όμως είδαν ότι έχω επιρροή, με έδιωξαν. Έχουν την τάση να τρώγονται μεταξύ τους. Οπως έγινε και με τον Μπαλαντίνα που στο τέλος τσακώθηκε με κάποιον ανώτερο. Όταν αποχώρησα, άρχισαν οι απειλές εις βάρος μου. Ο ίδιος ο Μπαλαντίνας με βρήκε και μου είπε: “Ή θα φύγεις ή θα σου σπείρω τα δόντια στην αυλή”. Μετά από καιρό άλλο μέλος της οργάνωσης με έπιασε στο δρόμο, με πέταξε κάτω και πήγε να με πνίξει. Μιλάμε για μια δολοφονική ομάδα ανθρώπων», λέει.
Περιγράφοντας κάποιες από τις πρακτικές της οργάνωσης, συνεχίζει: «Πιστεύουν στην άρια φυλή. Τους τονώνουν το ηθικό λέγοντάς τους για την αρχαία Ελλάδα και καταφέρνουν να γίνει θεός τους ο Σώρρας. Τους βάζουν να ορκιστούν για να είναι πιστοί. Ολη αυτή η διαδικασία μπορεί να τους οπλίσει τα χέρια. Ο Μπαλαντίνας είναι και θύμα και θύτης. Ποιος του όπλισε το χέρι;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου