Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Σε ποιους Δήμους της Πέλλας θα ναι κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη.



Σύμφωνα με ανακοινώσεις των Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτοροβάθμιας (εκτός από τους παιδικούς σταθμούς) σθα παραμείνουν κλειστές αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου,λόγω ψύχους και προβλημάτων στην ύδρευση.Σύμφωνα με πληροφορίες στο Δήμο Πέλλας σκέφτονται σοβαρά να εκδόσουν ανακοίνωση αυτή τη φορά νωρίς αύριο το πρωί γύρω στις 7πμ αφού γίνει και εκτίμηση της κατάστασης όπως αυτή
θα διαμορφωθεί όλο το βράδυ εν αναμονή του νέου κύματος ψύχους και χιονοπτώσεων που αναμένεται να πλήξει την περιοχή.Ανάλογα σκέφτονται να λειτουργήσουν και στο Δήμο Σκύδρας .

32 σχόλια:

  1. το πρωι 7 ωρα θα σηκωθει ο Δημαρχος Πέλλας με ένα θερμόμετρο στο χέρι και θα παρει τις αποφάσεις του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ? ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΣΤΑΜΚΟ!

      Διαγραφή
    2. Εγώ παλι προτείνω στον κυριο Σταμκο να παρει απ το χερακι τον κυριο Σεραιδη, να πανε κατα τις 8 και κατι σε καποιο από αυτα τα σχολεία που λειτουργησαν "κανονικά" σημερα και να καθισουν σε καμιά μαθητική αιθουσα μεχρι τς 1.15 το μεσημέρι.
      Πλακα κανω.... Ο Δημαρχος θα σηκωθεί πολύ πιο αργά και γυρω στις 11 και κατι θα πιει το καφεδάκι του στην κανονικοτατα κλιματιζόμενη και θερμαινόμενη αιθουσα του γραφείου του στον 2ο οροφο του Δημοτικού Μεγάρου.
      Και για ν αφησω την πλακα..(που δεν εχει και τοση πλακα), αγαπητέ κ. Δημαρχε , που ψοφατε να κανετε τη διαφορα, τα σχολεία οντως επρεπε να ανοίξουν τη Δευτέρα, δε μπορούσαν ομως να ανοίξουν. Και δε μπορούσαν γιατί δε μεριμνήσατε να ανοίξουν. Ειχατε απλώς την απαιτηση να λειτουργησουν, ετσι από μονα τους....
      Δε μεριμνήσατε για τιποτα. Ουτε για την ετοιμοτητα σε θερμανση, ουτε για το ενδεχόμενο να παγωσουν οι σωλήνες στις τουαλέτες. Δε θα πρεπε να φροντίσετε να μονωθουν από τη στιγμή που οι ανακοινώσεις για τις χαμηλες θερμοκρασίες βγηκαν αρκετές μερες πριν ανοίξουν τα σχολεία; Οσο για τις σχολικες μοναδες που εχουν τουαλέτες εκτός των κτιρίων δεν εχω να πω τιποτα. Αυτό ειναι ενα ξεφτιλικι από μονο του.
      Τι να κανουμε κυριε Δημαρχε, η απαιτηση σας να ειναι ανοιχτα τα σχολεία αυτές τις ημέρες, δυστυχώς δεν αρκεί για να λειτουργησουν.

      Διαγραφή
  2. Απορώ με τους Δημαρχους τις Κεντρικής Μακεδόνίας πως πηραν απόφαση να έιναι κλειστά τα Σχολεία χωρίς να σηκωθούν το πρωί με το θερμόμετρο στο χέρι και να δουν την θερμοκρασία!!! Τελικά ο Δήμαρχος Πέλλας είναι έτη μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΓΜΗ -ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ- ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ(!!!) ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ....ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ....ΚΥΡΙΩΣ ΒΕΒΑΙΑ Η ΠΛΗΡΗΣ ΘΕΡΜΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ 1-10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΣΚΟΥΦΟΥΣ-ΜΠΟΥΦΑΝ-ΚΑΣΚΟΛ-ΓΑΝΤΙΑ!!!) ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.....ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ, ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!....ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ" ΜΕ ΓΑΝΤΙΑ, ΚΑΣΚΟΛ, ΜΠΟΥΦΑΝ, ΣΚΟΥΦΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ "ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ" ΚΑΠΟΙΩΝ(!!!) ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ "ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΝ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ -ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ(!!!)- ΚΑΙ ΚΑΦΟΥ -ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ- ΑΥΡΙΟ ΔΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΙΔΙΑ -ΜΕ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΙ ΜΕ -5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΙ) ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 7 ??? ...ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ?....ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ??? ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΕΙΣ???(ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ.ΜΠΑΧΑΛΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ

      Διαγραφή
  4. Τα παιδιά της κρύας βρυση όπως πάντα να ψοφήσουν στο κρύο!!ρε δεν τα σκέφτεστε τα καημένα; ξέρετε ποσά παιδιά ήρθανε άρρωστα σήμερα στο σπίτι τους;Η θέρμανση ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ....κάντε κατιιιιι.....τα παιδιά αύριο δεν θα πανε σχολείο...Στην Αλεξάνδρεια εχει -4 και στη κρύα βρυση -6 και στην Αλεξάνδρεια δεν πανε σχολείο και εμεις όπως πάντα μην χάσουμε την συνήθεια...δεν θέλετε να μην χάσουνε 2-3 μαθήματα και θέλετε να αρρωστήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και οι μετακινουμενοι εκπαιδευτικοι θα ξεκινησουν 6 το πρωί για να τους βρει η ανακοινωση μετα τη Χαλκηδόνα; Ξεχασατε κυριε Σεραιδη τη θητεια σας ως εκπαιδευτικος τωρα που γινατε εθνοπατερας; Ποση μικροτητα πια; Νομιζω οτι φτανει δε νομιζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δάσκαλοι και καθηγητές πρέπει να πάνε κανονικά στη δουλειά τους.Οι μαθητές όμως δεν έχουν σκοπό να πάρουν μισθό.

      Διαγραφή
    2. Κι εσύ δάσκαλος ήθελες να γίνεις και σε φάγαν οι καφετέριες και τα ουφάδικα?

      Διαγραφή
  6. Και για να καταλάβουμε με ποιά κριτήρια ακριβώς θα αποφασήσουν αν θα ανοιξουν τα σχολεια ή όχι;
    Γιατι και χθές που επισκέφτηκαν ο Δημός με τους διευθυντες τα σχολεία βρήκαν τα νερά σε βρύσες και τουαλέτες παγωμένα αλλά παρ όλα αυτά τα σχολεία κρίθηκαν λειτουργικά γιατι....ok μοιράσαμε αλάτι οπότε όλα καλα!!!!!!!!!!
    Μήπως ο δήμος μαζί με το αλάτι να μοιράζει και κουβάδες για να κουβαλάνε τα παιδιά νερό στις τουαλέτες;
    Ε δεν ντρεπόμαστε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα δει το πρωι ο Δημαρχος Πέλλας για να ανακοινώσει 7 πμ την αποφαση του? Τι σοφους συμβούλους έχει και τον συμβουλεψαν ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν χρειάζεται καμία ανακοίνωση από τους ανευθυνους απλά όπως πολλοί άλλοι γονείς και εγώ και ελπίζω όλοι να μην στείλουμε τα παιδιά μας σε σχολεία χωρίς σωστή θέρμανση και με παγωμένα ουρα στις τουαλέτες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Στο μυαλό του Gregory Stamkovich".Θα μπορούσε άνετα να είναι ο τίτλος μιας πετυχημένης ταινίας για το τι συμβαίνει στο μυαλό ενός εμμονικού επαρχιώτη δημαρχάκου που στην ανάγκη να δομήσει ηγεμονικό προφίλ δεν διστάζει να παίζει με την ασφάλεια παιδιών και να "τσαταλιάζει" τα νεύρα χιλιάδων γονέων.Η έκδηλη ,πασιφανής και αδιαμφισβήτητη εμμονή που κυρίως εδράζεται στην εσωτερική ανασφάλεια του-ηθική,πολιτική και κοινωνική-τον υποχρεώνει σε μια κατ'ανάγκη και σκόπιμη διαφοροποίηση από την κοινή λογική.Μην έχετε καμιά αμφιβολία.Η στάση του ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων είναι παροιμιώδης και έχει αφήσει εποχή τόσο για την ευστοχία όσο και για την αποτελεσματικότητα του.Αναζητώντας μηδαμινά πολιτικά οφέλη από ομάδες πολιτών που θεωρεί οτι θα επικροτήσουν την κραυγαλέα εσφαλμένη απόφασή του για την αναβολη λειτουργίας σχολείων αυτοεγκλωβίζεται και ταυτόχρονα αυτοαναιρείται.Δεν είναι ο ηγέτης που θεωρεί πως είναι.Η παροιμιώδης σχέση του με λαϊκίστικες αντιλήψεις και πρακτικές σε λιγότερο ή και περισσότερο σοβαρά ζητήματα που κατα περιοδους κλήθηκε να διαχειριστεί δεν λησμονείται ούτε ανατρέπεται με την εξώφθαλμα υποκριτική στάση του στο θέμα λειτουργίας σχολείων σε συνθήκες ψύχους.Πάλι χαμένος θα βγει.Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα χει κανέναν δίπλα του να υπερασπιστεί την "άψογη στάση" του καθώς τελεί ήδη σε πλήρη απομόνωση και στερείται της πολιτικής και κοινωνικής υποστήριξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΙΑ
    ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
    ΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ
    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑΣ ΣΤΑΜΚΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί σκέφτονται για την Σκυδρα;!Δηλαδη Τα παιδιά που παίρνουν τα λεοφορεια το πρωί,που κάθονται και το περιμένουν 10-20 λεπτά μέσα στην παγωνιά δεν τα σκέφτεστε λίγο;; Η μετά που σχολάνε 2 το μεςημερι και το λεωφορείο τους φεύγει 2:30 -2:45 άλλο ένα μισάωρο η σαράντα λεπτά για να φύγουν στα σπίτια τους!!! Δεν υπάρχει κάτι να σκεφτείτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορει να ήταν εκπαιδευτικός αλλα ένα πράγμα δεν έμαθε ποτέ να είναι ευαισθητοποιημένος!! Γι'αυτό δεν έκανε και για εκπαιδευτικός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε αλλά μέρη που έχουν -4 η -5 κλείνουν!!! Στην Σκυδρα που είχε πιο υψηλές θερμοκρασίες τα παιδιά συν και τα άρρωστα παιδιά αναγκάστηκαν να πάνε με τέτοιο κρύο στο σχολείο!!! Και τι δηλαδή αύριο θα σηκωθούν θα δουν τον ήλιο αλλά όχι το κρύο που θα έχει και θα πουν αφού έχει ήλιο θα πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όπως κατάλαβα τα σχολεία είναι σε κακή κατάσταση.
    Το ότι είσαι Δήμαρχος δε σημαίνει γ... και δερνω και αποφασιζω.
    Στη Φλώρινα περνούν απόφαση της τελευταίας στιγμής στους -3 όταν έχουμε -10 τότε κανείς τουμπεκι μιλάς με πολιτική προστασία και σαφώς απ τξ στιγμή που όλα είναι σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης σημαίνει όχι μετακινήσεις οι δρόμοι καρμανιολα.
    Οι λέξη πνευμονία ιοση πλευριτιδα σου λέει κάτι δημαρχε διαβασα πολλά παιδια αρωστα. Δεν είσαι παντογνωστης ένας δαασκαλος είσαι που τη ψωνισε. Γκεγκε. Και οι γονείς αν κρίνεται οτι δεν πρέπει να πάει ας μη πάει δηλαδή εσάς δε σας κόβει. Ότι πει κάνετε; Τη κόρη μου εγώ δε τη στελνω μέχρι . Και -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να απαντήσω ως μαθητής σε αυτό που ειπατε. Δεν λέω οι συνθήκες δεν επιτρέπουν για κανένα λογο τη λειτουργια των σχολείων. Αν όμως ο σοφός αυτός κύριος δήμαρχος αποφασίσει να λειτουργήσουν οι μαθητες θα πάρουν απουσίες. Και μπορεί κάποιοι να κινδυνεύουν για τον οποιονδπιποτε λογο. Συν το οτι χάνουν την ύλη που παραδίδεται στα μαθήματα της ημερας. Λεγοντας αυτά φυσικά και δεν συμφωνω στη λειτουργια των σχολείων. Είμαι μαθητής του μουσικού σχολείου Γιαννιτσών και μεταφέρονται εκεί απο κρύα βρύση και μπορω να πω πως τόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν (κυρίως τις πρωινές ώρες αλλά και κατα τη διαρκεια της ημερας) όσο και οι κατασταση στην οποία βρίσκεται το σχολειο-και υποθέτω και τα υπολοιπα σχολεια- δεν επιτρέπουν τη λειτουργια των σχολείων

      Διαγραφή
  15. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΡΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην Καρυώτισσα τα μισά καλοριφέρ δεν λειτουργούν. Οι περισσότερες αίθουσες έχουν θερμοκρασία 0-10 βαθμούς. Οι τουαλέτες -αν και εσωτερικές - δεν είχαν τη μισή μέρα νερό. Κατά τα άλλα τα προβλήματα είναι μεμονωμένα και αντιμετωπίζωνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό που διαπιστώνεται για άλλη μια φορά είναι ότι η ανωνυμία στα κοινωνικά δίκτυα κάνει τους ανθρώπους κακόψυχους το λιγότερο.
    Αν όλοι αυτοί που μπήκαν να σχολιάσουν την είδηση υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για την παιδεία και τα παιδιά, θα τους συμβούλευα απλά να πάψουν να ασχολούνται γιατί με το ύφος και το ήθος, που απορρέει από τα λεγόμενά τους, δυσκολεύομαι να φανταστώ πώς θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι στα παιδιά μας.
    Ελπίζω ανάμεσά τους να ΜΗΝ υπάρχουν εκπαιδευτικοί!
    Θέλω να πιστέψω ότι η εμπάθεια έχει πολιτικά κίνητρα. Κάποιοι αντιπολιτευόμενοι ή κάποιοι περιθωριακοί,μεταφέρουν τα πολιτικά τους πάθη στην σημαντική συζήτηση για το άνοιγμα η όχι των σχολείων.
    Η απόφαση για το άνοιγμα η όχι των σχολείων δεν είναι εύκολη και διχάζει τους πολίτες όπως διαπιστώνω από τις συζητήσεις μου με πολύ κόσμο.
    Σήμερα παρά τα πάρα πολλά προβλήματα τα σχολεία λειτούργησαν. Αυτό αποδεικνύει την ορθότητα της απόφασης του υπευθύνου του δήμου.
    Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι υπερβολή κάθε φορά με την πρώτη κακοκαιρία να κλείνουμε τα σχολεία. Μας παρακολουθούν με απορία άνθρωποι που υποχρεώνονται να ζουν για πολλούς μήνες υπό τέτοιες συνθήκες.
    Ο κάθε ένας δικαιούται να έχει άποψη και είναι χρήσιμο να την διατυπώνει με ευπρέπεια , προκειμένου η άποψή του να συμβάλλει στην συζήτηση.
    Ένας αναποφάσιστος …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πράγματα δεν είναι τόσο περίπλοκα πάντοτε.Σήμερα άνοιξαν τα σχολεία υπό τις εξής συνθήκες: 1. υπό πολικές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να δαπανηθούν υπέρογκα ποσά προκειμένου να μετριαστεί απλώς η παγωνιά στις σχολικές αίθουσες που ήταν 15 μέρες κλειστές.Πόσο μάλλον όταν τα τελευταία χρόνια τα σχολεία υποθερμαίνονται σε καθημερινή βάση με πρόσχημα την έλλειψη οικονομικών πόρων.
      2.με προβλήματα σοβαρά στα υδραυλικά συστήματα που έθεταν σε κίνδυνο την δημόσια υγιεινή . Σχολικές μονάδες των 100 και πλέον μαθητών πως μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τουαλέτες;
      3.εν μέσω συνεχών προειδοποιήσεων για τη λήψη έκτακτων μέτρων λόγω της έξαρσης των ιώσεων( μεταξύ άλλων και ο Η1Ν1 μεταλλαγμένος):δεν τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία όταν λόγω ψύχους υπάρχει αδυναμία επαρκούς αερισμού των σχολικών αιθουσών;
      4. Με τα περισσότερα σχολεία να έχουν ακόμη ελλείψεις προσωπικού ή να λειτουργούν οριακά, που σημαίνει οτι υπάρχει αδυναμία κάλυψης κενών σε περίπτωση που κάποιος καθηγητής που μετακινείται από γειτονικό νομό καθυστερήσει λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο (που είναι το πιο πιθανό με αυτές τις καιρικές συνθήκες).
      Ωστόσο αυτό που θεωρώ πως ήταν απαράδεκτο δεν ήταν τόσο η απόφαση να λειτουργήσουν τα σχολεία αν θεωρήσουμε οτι τα παραπάνω εμπόδια δεν είναι ανυπέρβλητα. Ήταν κυρίως το ύφος του αντιδημάρχου που με χυδαία αισθητική , καταφανή πολιτική ανωριμότητα και παντελή έλλειψη παιδαγωγικής ευαισθησίας προέβη στις γνωστές πια κυβερνοαναρτήσεις. Και στη συνέχεια η προκλητική απουσία των αρχών ενώ το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία.
      Δεν είναι λοιπόν ζήτημα πολιτικής εμπάθειας ή μη.Είναι θέμα σοβαρότητας, υπευθυνότητας και πολιτικού ήθους.Ο σεβασμός απέναντι στον πολίτη από την πλευρά των αρχών δεν αποτελεί μια μίνιμουμ βάση ώστε να μπορούμε να μιλάμε για γόνιμο, δημιουργικό, εποικοδομητικό διάλογο κι όλα αυτά τα ευπρεπή;;;
      Υ.Γ.όποιος απαξιώνει το λαό θεωρώντας εαυτόν ανώτερο θα πρέπει να είναι έτοιμος να ακούσει τις αλήθειες που δεν τολμά να παραδεχθεί στον εαυτό του. Έστω και ανώνυμες, ανορθόγραφες κακοδιατυπωμένες. Φτάνει πια με τους τύπους και τις ευπρέπειες.
      Οι γραβάτες μας έφεραν ως εδώ...

      Διαγραφή
  19. Παιδιά αυτοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα αδιέξοδο πού οι ίδιοι δημιούργησαν (με πρωτοπαλήκαρο τον Αντιδήμαρχο που δεν γνωρίζω το όνομά του) και τώρα θέλουν να πάρουν απόφαση μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων, αλλά με τι δικαιολογία!
    Ένα πράγμα θα σώσει τα παιδιά μας απο την αυριανή ταλαιπωρία και το ψύχος. Οι άνθρωποι της Δημοτικής αρχής θέλουν να δούν έστω και μιά νιφάδα χιονιού να πέφτει για να μπορούν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους εξ΄αιτίας του χιονιά.
    Δίνω στις σκέψεις μου και μια αίσθηση "χιούμορ', γιατί δεν μμπορώ να διανοηθώ μία Δημοτική Αρχή να παίζει στα ζάρια την ταλαιπωρία και υγεία των μαθητών της περιοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλήσπερα,είμαι μαθήτρια του ΓΕΛ Κρύας Βρύσης και θα ήθελα να πώ πως είστε απαράδεκτοι εμείς δεν κρυώνουμε δεν νιώθουμε;;τουλαχίστον κάντε κάτι για να μην κρυώνουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαθήτρια παλιά.αυτά κάποτε δεν τα είχαμε γιατί πληρώναμε την θέρμανση τώρα δεν περισσεύει .τι γίνετε .ασε με λεωφορεία που υπήρχαν μόνο 4 φορές την ημέρα .όχι κάθε μισή ώρα όπως τώρα .κρίμα τι να πω .ο κερος κάνει την δουλειά του .το σχολείο πρέπει να μείνει κλειστό.2017 είμαστε.για ξυπνήστε.φτάνει ύπνο .τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κρυα βρυση χιονισε.τα σκαλια του σχολειου παγγωμενα.οθ τουαλετες κλειδωμενες γιατι δεν εχει νερο.κ εσεις ακομα βγαζετε ανακοινωση.κυριε πετρακη μη ξεχασετε να μοιρασετε κουβαδες να κατουρησουν τα παιδια μεσα.αντε καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή