Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Χαιρετισμός Γ.Καρασμάνη σε Πανελλήνια Ημερίδα Αγροτικών Θεμάτων στην Πέλλα



Ασφαλιστικό/φορολογικό κλπ «καυτά» ζητήματα σε χαιρετισμό στην ημερίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων
Χαιρετισμό στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πέλλας, απέστειλε ο Γιώργος Καρασμάνης.
Ο πρώην Υπουργός, εστίασε τον χαιρετισμό του στα θέματα που αποτελούσαν και την ¨ατζέντα¨ της ημερίδας, κυρίως ασφαλιστικό, φορολογικό, νιτρορύπανση κλπ.


Επισυνάπτεται το κείμενο

Φίλες και φίλοι
Με πολύ μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου… Και στενοχωρούμαι, γιατί, δεν κατάφερα να ξεφύγω από το… βάσανο της εποχής, τη γρίπη που δεν μου επιτρέπει να σας υποδεχτώ προσωπικά και να τα πούμε από κοντά…
Γνωρίζετε άλλωστε, ότι με τον σύνδεσμό σας με συνδέει μια ιδιαίτερη σχέση, απότοκος της οποίας υπήρξε τον Νοέμβρη του ’14, ο χαρακτηρισμός του εισοδήματος από αγροτικά φωτοβολταϊκά ως αγροτικού και η μείωση στο μισό του φορολογικού συντελεστή.
 Τα θέματα της ημερίδας σας, αγαπητοί φίλοι, δεν είναι μόνον πολύ σημαντικά… Είναι και θέματα τα οποία με ακουμπάνε, έχω ασχοληθεί πολύ μ’ αυτά, και θα ήθελα να μπορούσα να συμμετέχω σ’ αυτήν την εκδήλωση, να ακούσετε ¨δια ζώσης¨ τις θέσεις και απόψεις μου.
Θα τα πω άλλη μια φορά ξεκάθαρα:
Το φορολογικό – ασφαλιστικό των αγροτών μας είναι ένας ¨συνδυασμός¨ που κυριολεκτικά ΔΗΜΕΥΕΙ το αγροτικό εισόδημα και καθιστά στην πράξη ΑΣΥΜΦΟΡΗ την αγροτική παραγωγή. Με φορολογικό συντελεστή από 22% έως και 45%, με υπερδιπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, με τον ΦΠΑ 24% και με φορολόγηση ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ των επιδοτήσεων (οι οποίες ΔΕΝ είναι εισόδημα αλλά ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ), οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση και διάλυση τον πρωτογενή τομέα! Διαλύουν δηλαδή ακριβώς εκείνον τον τομέα, ο οποίος ΜΠΟΡΟΥΣΕ και ΕΠΡΕΠΕ να είναι ο ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για την αγροτική αλλά και την εθνική μας οικονομία!
Όπως γνωρίζετε, έχουμε επεξεργαστεί με τους συνεργάτες μου το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 των έξη (6) δισεκατομμυρίων ευρώ. Εκείνο που, πιθανόν δεν γνωρίζετε, είναι ότι από όλα τα επί μέρους Προγράμματα και Μέτρα το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ είναι αυτό που αφορά στην εξισωτική αποζημίωση, δηλαδή σε μια συνήθη διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Κατά τα άλλα, δεν έχει κινηθεί το παραμικρό:
       ΟΥΤΕ για την ίδρυση των Ομάδων Παραγωγών και των Οργανώσεων Ομάδων Παραγωγών προϋπολογισμού 27,8 εκατομμυρίων ευρώ! (και ο λόγος που επέμενα σ’ αυτό, ήταν η απαράδεκτη εικόνα που εμφάνισε η χώρα μας και ιδιαίτερα ο νομός μας το καλοκαίρι του ’14 με το ρώσικο εμπάργκο. Και επιπλέον, εάν δεν μείωνα τα κριτήρια, σήμερα δεν θα υπήρχε καμία Ομάδα στο νομό. Συγχρόνως δε, τις ενέταξα σε επιχειρησιακά Προγράμματα).
       ΟΥΤΕ για την ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ με γενναία επιδότηση των επενδύσεων μέχρι και 100%!
       ΟΥΤΕ το Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της νιτρορύπανσης προϋπολογισμού 245.037.390,94 εκ.  που επίσης καρκινοβατεί.
Με δυο λόγια: Από τα 6 δις του συνολικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!!
Και επειδή αυτό το Πρόγραμμα είναι πολλαπλασιαστικού χαρακτήρα, αντιλαμβανόμαστε όλοι τα προσδοκώμενα τεράστια οφέλη που θα μπορούσαν να έχουν ήδη προκύψει: Πόσος ΦΠΑ θα είχε εισπραχθεί, πόσες ασφαλιστικές εισφορές θα είχαν εισρεύσει στα Ταμεία, πόσος φόρος εισοδήματος θα είχε πέσει στον δημόσιο κορβανά, χωρίς να χρειαζόταν η σημερινή ανάλγητη, βάρβαρη, εξοντωτική υπερφορολόγηση… Και επιπλέον να υπολογίζουμε τον τεράστιο τζίρο από το χρήμα στην αγορά που χειμάζεται από την έλλειψη ρευστότητας.
Και το κερασάκι στην τούρτα με τα κατορθώματά τους, ήταν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ και το Πρόγραμμα που είχα ετοιμάσει ειδικώς για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ (Μέτρο 17) με προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ!
Ένα Πρόγραμμα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά που βιώνουμε και τούτη την περίοδο.
… Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει φυτικές ασθένειες, όπως πχ πράσινο και ρόδινο σκουλήκι για τους βαμβακοπαραγωγούς μας… Αλλά και ζωικές ασθένειες που πλήττουν τους κτηνοτρόφους μας…
Αυτό το Πρόγραμμα κατήργησαν…

Να μη σας κουράσω άλλο… Εύχομαι καλή επιτυχία στην ημερίδα σας… Να έχετε όλοι μια καλή χρονιά, κουράγιο και ελπίδα για καλύτερες μέρες.      

1 σχόλιο:

  1. Ωραια λόγια αλλά μονο λόγια....
    Υπάρχουν φήμες για μεταγραφή της Τσάκρη στην ΝΔ.
    Είναι αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή