Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Η αντιτρομοκρατκή συνέλαβε την Πόλα Ρούπα.



Συνελήφθη την Πέμπτη, περίπου στις 6 το πρωί, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, 48 ετών, η οποία διώκεται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εντοπίστηκε σε σπίτι στα νότια προάστια -στην Ηλιούπολη-, όπου διέμενε στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας, με το ανήλικο παιδί της.

Η ίδια δεν έφερε καμία αντίσταση, φέρεται ωστόσο να είπε στους αστυνομικούς να προστατέψουν το παιδί της.

Στο διαμέρισμα βρίσκονται άνδρες της σήμανσης, οι οποίοι πραγματοποιούν εξονυχιστική έρευνα.

Μαζί με την 48χρονη συνελήφθη και μια 25χρονη για υπόθαλψη, καθώς τη φιλοξενούσε στο σπίτι της.

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε άλλο διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον Άγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη η 25χρονη.

Οι συλληφθείσες έχουν οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η 48χρονη είχε διαφύγει από το καλοκαίρι του 2014 και έκτοτε αναζητούνταν από τις Αρχές.

Κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Θεωρείται ως ο εγκέφαλος αρκετών ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στην τελευταία ληστεία στη Μαλεσίνα, που αποδίδεται στη Ρούπα, οι κάμερες ασφαλείας φαίνεται ότι είχαν καταγράψει ως δράστες δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Πέρυσι, είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα.



Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην ΕΛΑΣ

Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ, μέσω διαδικτύου, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται» αναφέρει σε σχόλιο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου