Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Παραδοχή Μαξίμου: Εχει υλοποιηθεί το 1/3 των προαπαιτούμενων



Στην παραδοχή ότι έχει υλοποιηθεί μόλις το 1/3 των προ απαιτουμένων προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Τρίτης επιβεβαιώντοντας το σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείο Bloomberg. Σε άτυπη ενημέρωση, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το 33% με 35% των συμφωνηθέντων έχει ήδη υλοποιηθεί, ενώ ένα 40% βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα αποτελούν θέματα πολιτικής διαπραγματεύσης που διεξάγεται μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

Συγκεκριμένα το Μαξίμου κάνει λόγο για άμεση υλοποίηση του υπόλοιπου 40% των συμφωνηθέντων σημειώνοντας ότι  είναι «θέμα ολίγων ημερών».  «Τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα αποτελούν τα "μεγάλα αγκάθια" καθώς αφορούν εργασιακά, δημοσιονομικά και ενεργειακά» διαπιστώνουν στελέχη της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «αυτά παραμένουν ως εκκρεμότητες πάνω στο τραπέζι και, συνεπώς, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα».
Οι ίδιες πηγές σημειώνον ότι «διάφοροι παίκτες ρίχνουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, μέχρι να δούμε το όλο πακέτο».
«Η συμφωνία σ' αυτά τα θέματα θα είναι προϊόν πολιτικής απόφασης, που θα επιλύσει γρήγορα και τις εκκρεμότητες. Πριν δυο μέρες, άλλωστε, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, είχε δηλώσει ότι "υπάρχουν οι οικονομικές αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων μας στην Ευρώπη δεν επιθυμεί μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης"» προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές, καταλήγοντας ότι η «"σαλαμοποίηση" των μέτρων μπορεί να ευνοεί κάποιους, σε καμία περίπτωση, όμως, τη χώρα και τους πολίτες της. Τα προαπαιτούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως "συγκοινωνούντα δοχεία". Και αυτό κάνει η κυβέρνηση!»

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου