Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ για την μη έγκριση ονοματοδοσίας δρόμου της Έδεσσας σε «Ειρήνη Γκίνη»



      
  Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ, σχετικά με το «θόρυβο που σηκώθηκε» σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Π.Ε. Πέλλας, με αφορμή πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας και τελικά την μη έγκριση  ονοματοδοσίας δρόμου της πόλης, προς τιμή της  κομμουνίστριας Ειρήνης Γκίνη.

Ο ήρωας δεν βρίσκει δικαίωση μόνον όταν κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους όποιους συσχετισμούς του, θα αποφασίσει να αφιερώσει τιμητικά το όνομά του σε κάποιον δρόμο.  Η Ειρήνη Γκίνη, είναι και θα παραμείνει ήρωας,  στην συνείδηση του λαού μας, για τον οποίο αγωνίστηκε και έδωσε ακόμα και την ίδια της τη ζωή.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της πριν την εκτέλεση της: Εγώ πεθαίνω σαν τίμιος άνθρωπος για κάτι στο οποίο ολοκληρωτικά πιστεύω. Για την καλυτέρευση όχι προσωπικά της δικής μου ζωής, αλλά για τη ζωή όλων των ανθρώπων…”.
Ο αγώνας της Ειρήνης Γκίνη και των συντρόφων της, που εκτελέστηκαν στις 26.7.1946, μετά από καταδικαστική απόφαση του έκτακτου στρατοδικείου Γιαννιτσών,  βρίσκουν δικαίωση στους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες για  να πάρει σάρκα και οστά το όραμα ενός νέου κόσμου χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, χωρίς κρίσεις, ανεργία και πολέμους, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

                                                                     Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

8 σχόλια:

  1. Και μόνο που η Μίρκα (Ειρήνη) Γκίνη είναι η μοναδική στην παγκόσμια ιστορία γυναίκα που στρατοδικάστηκε!! έπρεπε να γίνει σύμβολο αγώνων και δημοκρατίας για όλον τον ελεύθερο κόσμο. Ο λαός από μόνος ξέρει να τιμά τους ήρωές του γιαυτό και της αφιέρωσε το ομώνυμο τραγούδι "Μίρκα" που χορεύεται αυθόρμητα ακόμη και σήμερα στα γλέντια στις εκδηλώσεις και στα πανηγύρια και μάλιστα από όλους μη εξαιρούμενων και των τοπικών μας Βουλευτών!!! Δεν περιμένουμε φυσικά το ίδιο ανάστημα να ορθώσει και η πολιτεία επισήμως. Τόχει αποδείξει φυσικά τόσες φορές η εξουσία με την κωλυσιεργία της στην καλλίτερη περίπτωση η όπως έγινε στο δημοτικό συμβούλιο της Έδεσσας. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!! Φυσικά κάτι ανάλογο έγινε και στα Γιαννιτσά μόνο που εκεί το εμπόδιο ήρθε από την κεντρική εξουσία από τον τότε "δημοκράτη" υπουργό εσωτερικών Γενηματά!! "Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" το καταλάβατε πολιτικάντηδες???? Μπράβο στο Κ.Κ.Ε. για το θάρρος της γνώμης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδιόρθωτοι οι ΚΚΕδες.Κάνετε λόγο για μια "πολιτεία" που με λύσσα πολεμήσατε.Οι αυτονομιστές που οραματίζονταν το διαμελισμο της Ελλάδας να ξέρετε πως ποτέ δεν θα χουν χώρο στην ιστορία μας.Καταλάβετέ το πως χάσατε και σώθηκε η πατρίδα.Εξάλλου είστε τα ζωντανά ζόμπι της παγκόσμιας ιστορίας που εξαιτίας της απάνθρωπης ιδεολογίας σας οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο.ΠΟΤΕ κομμουνισμός στην Ελλάδα μας.Η προδοσία είναι στο DNA σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελλας Ελληνων Χριστιανων,στο Μεγαλειο σου! Ελλας Ελληνων χριστιανων που επεβαλλες την εθνικη ομοιογενεια με ανταλλαγες πληθυσμων ,με ρετσινολαδα στους διγλωσσους,με μαζικους εκτοπισμων "αντιφρονουντων-αντεθνικων"α στα ξερονησια-καθαρτηρια του Αιγαιου,για οσους ειχαν αντιθετη γνωμη με το ξενοκινητο μοναρχικο καθεστως!Ελλας Ελληνων Χριστιανων που επεβαλλες το εθνικο φρονημα με μηχανισμους εκδοσεων πιστοποιητικων Κοινωνικων Φρονηματων! Με την επιβολη ενος θρησκευτικου δογματος,προσδεδεμενο στο Αρμα της Ακροδεξιας!Που επιβαλλεις στην Νεολαια σου να διδασκεται Ιστορια,σφυρηλατημενη μεσα απο την λογοκρισια τριων Δικτατοριων 100 χρονια μετα ! Και καταντησες με ολες αυτες τις πατριδοκαπηλες,ιδεοληπτικες εμμονες η τελευταια τρυπα στο ζουρνα της Ευρωπης! Οπως γραφει ο καυστικος Παλλης σε ενα ποιημα του. "μια χωρα χωρις χρηματα και δοξης τοσα Μνηματα" Τι εφταιξε αραγες στην κακοδαιμονια μας; Γιατι η Ελβετια με 4 επισημες υπηρεσιακες γλωσσες,και 14 θρησκευτικα δογματα δεν ειναι χειροτερη απο εμας; Παντα ομως εχουμε απαντηση! Φταινε η κακοι μας γειτονες! Ποτε εμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρότεινα να πας στην Ελβετία και να διατυπώσεις εκεί τις παπαρολογίες σου.Εδώ σε λίγα χρόνια ο άνθρωπος θα κάνει ταξίδια στο διάστημα και εσύ είσαι προσκολημένος ακόμη στην επανάσταση 100 χρόνια πριν.Κοίτα ψηλά, κοίτα τα αστέρια,ταλαίπωρε ανθρωπάκο....

      Διαγραφή
    2. Αμφιβαλλω αν καταλαβαινεις τι διαβαζεις,γιατι εκτος απο οργανικα αναλφαβητος εισαι και λειτουργικα αναλφαβητος! Ακριβως επειδη ο ανθρωπος εχει κανει ηδη ταξιδια στο διαστημα ,εδω στην Ελλαδα,καποιοι νιωθουν ακομα ανασφαλειες στον 21ο αιωνα,διαιωνιζοντας φοβιες θρησκευτικης, η εθνικοσυνειδησιακης φυσεως !Δεν μετεχω σε καμμια επανασταση ,ουτε αναμμενω καμμια! Κι οσο για την Ελβετια,που παραμενει ενας παραδεισος,στην Ευρωπη,δεν το πετυχε ουτε με πιεσεις καταναγκασμων θρησκευτικου ,η εθνικοφρονηματικου χαρακτηρα,ουτε με κοινωνικους περιορισμους της μιας ομαδας εις βαρος των αλλων! εσυ κοιταζε οσο θελεις τα αστρα ! ετσι θα λυσεις τα προβληματα σου!

      Διαγραφή
    3. << Κι οσο για την Ελβετια ,που παραμένει ένας παράδεισος , στην Ευρωπη ....>>
      -Ελβετικό χωριό ,πλήρωσε πρόστιμο για να ΜΗΝ φιλοξενήσει πρόσφυγες.
      - Independent: Όσοι πρόσφυγες καταφθάνουν στην Ελβετία ,οι αρχές κατάσχουν κοσμήματα και μετρητά από τους πρόσφυγες για να χρηματοδοτήσουν την παραμονή τους.
      -ΕΛΒΕΤΙΑ:Αδέλφια μουσουλμάνοι ΔΕΝ πήραν υπηκοότητα λόγω θρησκείας.
      Δηλαδή ταλαίπωρε ανθρωπάκο, δογματικά ηλίθιε ανθέλληνα για να γίνουμε ο παράδεισος της ΕΛΒΕΤΊΑΣ θα πρέπει να ακολουθήσουμε την πρακτική τους;;;;;;
      Ναι εγώ συνεχίζω και κοιτάω τα αστέρια,εσύ συνέχισε την μίζερη πορεία σου στην επανάσταση..ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    4. Ηλιθιος,ανθελληνας και δογματικα αχαρακτηριστος εισαι ολοκληρος! Οι δικοι σου εθνικοφρονηματικοι δογματικοι περιορισμοι ειναι απορροια του λειτουργικου αναλφαβητισμου σου! Αναπολησε την φανταστικη Ελλαδα Ελληνων χριστιανων μαζι με τον Μιχαλολιακο,τον Αδωνι Τον Ανθιμο Θεσ/νικης,στην ψωροκωσταινα των Μνημονιων,μαζι με τους Ιδεολογικους σου Μεντορες! Μετρα και τα Αστρα!

      Διαγραφή
    5. Ταλαίπωρε ανθρωπάκο πρέπει να σου πώ μια αλήθεια.
      Η γη είναι σφαιρική.ΝΑΙ και όμως η γη είναι σφαιρική και γυρίζει γύρω από τον ήλιο.
      Ενημέρωσε σε παρακαλώ και τους συντρόφους της οργάνωσης.
      Ρε μήπως δεν ξέρεις να μετράς ;
      Κατά τα άλλα πολύ γουστάρω..

      Διαγραφή