Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων από τους αγρότες.Σήμερα η πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια.



Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια οι αγρότες της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, που θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική συνάντηση του κλάδου τους. Στη σημερινή σύσκεψη, ύστερα από κάλεσμα για πανελλαδικό συντονισμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, αναμένεται να συμμετέχουν αγρότες που εκπροσωπούν μπλόκα από όλη σχεδόν την Ελλάδα,
δηλαδή από Κρήτη, Μακεδονία, Έβρο, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πελοπόννησο κτλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στόχος των αγροτών είναι να υπάρξει κοινός συντονισμός, όλων των μπλόκων, ενώ αναμένεται να βρεθούν τρόποι για την κλιμάκωση της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης, ενίσχυση των υπαρχόντων μπλόκων, αλλά και να πραγματοποιηθούν νέες μορφές κινητοποιήσεων έξω από εφορίες, υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ κτλ.

Να σημειωθεί πως σε ενίσχυση του μπλόκου της Νίκαιας προχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο στο Γερακάρι, που εδώ και δεκατρείς μέρες βρίσκονται στο δρόμο.

Οι αγρότες μετέφεραν τα τρακτέρ τους και τις δυνάμεις στη Νίκαια, με στόχο να γίνει πιο δυναμικό το μπλόκο, ενώ θα συμμετέχουν στην σημερινή πανελλαδική σύσκεψη.

Υπενθυμίζεται, πως παραμένει και ενισχύεται το κεντρικό μπλόκο της Νίκαιας στο οποίο συμμετέχουν αγρότες από Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Οι αγρότες στο σημείο κρατούν κλειστό επ' αόριστον το ρεύμα προς Αθήνα της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ενώ και στον κόμβο του Πλατυκάμπου οι αγρότες έχουν αποκλείσει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Μπλόκα υπάρχουν επίσης στο Δαμάσι, αλλά και στον κόμβο Αργυροπουλίου, όπου οι αγρότες τις απογευματινές ώρες προχωρούν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης. Ακόμη στα Φάρσαλα, και στη Ραχούλα με τους αγρότες να έχουν αποκλείσει την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και το δρόμο Λάρισας-Τρικάλων.
Τα μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Καστοριά παραμένουν στο μπλόκο του Άργους Ορεστικού, στον κάθετο αξονα της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, ενώ στο νομό Γρεβενών, συνάδελφοί τους βρίσκονται στην πρώτη έξοδο της Εγνατίας οδού, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Επίσης, στο Καλονέρι Βοίου Κοζάνης, αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν και αυτοί μπλόκο, στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στη διασταύρωση Σιάτιστας, καθώς και στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας.

Εξάλλου, στους Πύργους Πτολεμαϊδας παραμένουν στο μπλόκο, στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας - Έδεσσας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να στηθούν άλλα δύο μπλόκα, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στη γέφυρα Ρυμνίου, στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης, καθώς και στα Κοίλα Κοζάνης.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας αναμένεται να αποφασίσουν την Τρίτη για το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποίησεις, ενώ εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τρακτέρ δίπλα στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Στην Ηλεία, αγρότες έκαναν τη Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στον Πύργο και στην συνέχεια απέκλεισαν συμβολικά το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Άμεσα συνάντηση με την κυβέρνηση ζητούν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας

Επιστολή με την οποία ζητούν άμεσα συνάντηση με την κυβέρνηση για τη «διεξαγωγή επικοδομητικού διαλόγου», κατέθεσαν εκ νέου στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, άνθρωποι αγροτοκτηνοτρόφοι από τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και συνάδελφοί τους από άλλες περιοχές της χώρας, που συντάσσονται μαζί τους.

Όσοι συντάσσονται με την συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται να το ανακοινώσουν σήμερα επίσημα, σε συνάντηση που ορίστηκε για τη 13.00 στο Λευκώνα Σερρών, όπως είπε το μέλος του μπλόκου του Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Σερρών. Ο κ. Λίτος κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να δώσουν ηχηρό "παρών" στην συνάντηση, αλλά, ωστόσο, διεμήνυσε ότι "οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα μένουμε στα μπλόκα που έχουμε στήσει και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, σκληραίνοντας αισθητά τη στάση μας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου