Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί



Ακάθεκτοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα, με αποκλεισμούς δρόμων και διαμαρτυρίες.Από την Κεντρική Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για τα αιτήματά τους.Σε αιφνιδιαστικό αποκλεισμό του οδικού κόμβου, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν χθες από τις 18.00 αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού
Χαλκιδικής και από άλλες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ θα παραμείνουν στο σημείο "τουλάχιστον για δύο ώρες". Οι αγροτοκτηνοτρόφοι απέκλεισαν τον κόμβο με 20 περίπου τρακτέρ και η κυκλοφορία προς και από το αεροδρόμιο διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριου δρόμου.
Υπενθυμίζεται, ότι το μπλόκο στα "Πράσινα Φανάρια" (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο "Μακεδονία"), στήθηκε στις 30/1 και είναι κλειστός επ' αόριστον ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων προς τον αερολιμένα να διεξάγεται από τη διασταύρωση ΙΚΕΑ και από την αερογέφυρα Θέρμης.
Κλειστή και στα δύο ρεύματα, σε Νίκαια και Πλατύκαμπο, η εθνική οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης
Κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στη Νίκαια και τον Πλατύκαμπο της Λάρισας, μετά την απόφαση των αγροτών από το μπλόκο του Πλατυκάμπου να παρατάξουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό και να αποκλείσουν το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Οι αγρότες του μπλόκου προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει ο δρόμος.
Την ίδια ώρα, το ρεύμα προς Αθήνα στην εθνική οδό παραμένει κλειστό επ' αόριστον από τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας, με τους αγρότες να προετοιμάζονται να υλοποιήσουν την απόφασή τους και να πραγματοποιήσουν αγροτικό συλλαλητήριο προς το κέντρο της Λάρισας, σήμερα στις 18:00.
Ηράκλειο: Διαμαρτυρία αγροτών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών
Συγκέντρωση και διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες από το μπλόκο Πραιτωρίων στο υποκατάστημα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο του Ηρακλείου.
«Ενώσαμε τις φωνές μας με δεκάδες συναδέλφους αγρότες, από τους Αγροτικούς Συλλόγους Καζαντζάκη και Ηρακλείου, καθώς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να βγάλει στο σφυρί τα εισοδήματα και τις περιουσίες μας, λόγω χρεών κάτω των 5.000 ευρώ στον ΟΓΑ, μέσω ΚΕΑΟ» ανέφεραν οι αγρότες.
Επίσης κάλεσαν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες τις περιοχής να στηρίξουν το μπλόκο και να γραφτούν στον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων. "Καλούμε τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να βαδίσουν πλάι μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωσή μας και τη συμμαχία μας" υποστήριξαν χαρακτηριστικά.
Κλείνει για δύο ώρες η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων
Στο παιχνίδι των κινητοποιήσεις μπαίνουν και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών, αποφασίσθηκε ομόφωνα κατά τη διάρκεια συνέλευσης να κλείσει σήμερα από τις 19:00 έως 21:00, ο κόμβος του Κεφαλοβρύσου.
Καστοριά: Αγρότες παρέδωσαν συμβολικά τα κλειδιά των τρακτέρ στο διευθυντή της ΔΟΥ
Σε συμβολική κατάληψη της Εφορίας Καστοριάς προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο κόμβο της Εγνατίας οδού, στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς.
Με περισσότερα από είκοσι τρακτέρ απέκλεισαν για δύο ώρες τον δρόμο και την είσοδο των γραφείων της Εφορίας Καστοριάς, ενώ επιτροπή αγροτών, εκτός από την λίστα με τα αιτήματά τους, παρέδωσαν συμβολικά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τα κλειδιά των τρακτέρ τους στον διευθυντή της ΔΟΥ.
Ο επικεφαλής του μπλόκου των αγροτών, Δημήτρης Μόσχος, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι «οι αθρόες ελληνοποιήσεις σε όλα τα προϊόντα, αλλά κυρίως στα φασόλια και τα μήλα που συγκαταλέγονται στην παραγωγική προμετωπίδα της περιοχής». «Δυστυχώς» -κατέληξε - «όλα αυτά γίνονται με την ανοχή και την αδιαφορία του κράτους».
Εκτός από τα απούλητα προϊόντα, που έχουν στις αποθήκες τους, οι αγρότες διαμαρτύρονται και για τις μεγάλες καθυστερήσεις των κλιμακίων του ΕΛΓΑ να εκτιμήσουν αρχικά τις ζημιές και να αποζημιωθούν στην συνέχεια για τις
καταστροφές που έχουν υποστεί από τις ασταθείς κλιματικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων.

Φορτία δεκάδων χιλιάδων τόνων εγκλωβισμένα στη Θεσσαλονίκη
Φορτία δεκάδων χιλιάδων τόνων με προορισμό τις βιομηχανίες της πΓΔΜ παρέμεναν το μεσημέρι της Παρασκευής εγκλωβισμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, λόγω του αποκλεισμού του τελωνείου των Ευζώνων από αγρότες.
Αν ο αποκλεισμός που ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας δεν λήξει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το λιμάνι θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα από την Τρίτη, δεδομένου ότι -λόγω και της έλευσης περισσότερων πλοίων από εβδομάδα- δεν θα υπάρχει πλέον ούτε ένα ελεύθερο κρηπίδωμα για εναπόθεση φορτίων, εξαιτίας των συσσωρευμένων πρώτων υλών.
Ακόμη σοβαρότερο θα είναι το πρόβλημα των βιομηχανιών στην πΓΔΜ, οι οποίες ενδέχεται ν΄ αναγκαστούν ν' αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους, λόγω έλλειψης πρώτων υλών, επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Μέλλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου