Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Έρχεται μείωση αφορολήτου στις συντάξεις.



Άμεση νομοθέτηση των μειώσεων σε αφορολόγητο και συντάξεις ζητά το ΔΝΤ, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου Τζέρι Ράις στην τακτική ενημέρωση και πρόσθεσε ότι αυτές οι παρεμβάσεις θα πρέπει να εφαρμοστούν στο "εγγύς μέλλον" και αφού η οικονομία αρχίσει ν΄ ανακάμπτει. 
Επανέλαβε η θέση του ΔΝΤ ότι το Ταμείο δεν ζητά πρόσθετη λιτότητα και πως εάν τελικά
συμφωνηθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο του 1,5% του ΑΕΠ αυτό θα είναι διατηρήσιμο μόνον για λίγα χρόνια.

Σχολιάζοντας το άρθρο του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στους Financial Times, σύμφωνα με τον οποίο «αν το συμφωνημένο πρόγραμμα εφαρμοστεί πλήρως, η βιωσιμότητα χρέους είναι εφικτή» και ειδικά την αναφορά του Ρέγκλινγκ πως το ΔΝΤ οδηγείται σε διαφορετικό συμπέρασμα διότι «δεν είναι σε θέση να εντάξει στην ανάλυσή του για την Ελλάδα δομικούς παράγοντες που διαφοροποιούν ένα μέλος της ευρωζώνης από άλλες χώρες του πλανήτη», ο κ. Ράις επέμεινε στα γνωστά συμπεράσματα της πρόσφατης Ανάλυσης του Ταμείου, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Ελληνικό Χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Συμφώνησε με την αναφορά του επικεφαλής του ESM ότι η Ευρώπη έχει προσφέρει μεγάλη βοήθεια στην Ελλάδα και πως θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ελλάδα για πολύ χρόνια. 

Όμως όπως υπογράμμισε «αυτή η στήριξη δεν μπορεί να είναι χωρίς όρους. Σχετίζεται με μεταρρυθμίσεις, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και με στόχους που πρέπει να τηρηθούν. Έχουμε δει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια πως η Ελλάδα πέρασε κρίσεις, διότι οι μεταρρυθμίσεις δεν συνέβησαν και η Ευρώπη πάγωσε τη βοήθεια. Έτσι, για παράδειγμα προκληθήκαν οι συζητήσεις για Grexit. Από την πλευρά του ΔΝΤ θέλουμε να βεβαιωθούμε πως οι στόχοι που τίθενται είναι ρεαλιστικοί», είπε χαρακτηριστικά ο Ράις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου