Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Κοπή βασιλόπιτας από τον Σύλλογο Τριτέκνων Γιαννιτσών



Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους εδώ σήμερα και να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά. Επίσης να φωνάξω για μια ακόμη φορά τους λόγους για τους οποίους αγωνιζόμαστε.
   Ζητούμε από την πολιτεία να δημιουργήσει μια σοβαρή δημογραφική πολιτική, ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας της οικογένειας με σοβαρά κίνητρα προς τους νέους για να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά.

  Ένα από τα μέτρα που προτείνουμε είναι η πλήρης εξομείωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους. Βέβαια τονίζουμε ότι εμείς παιδιά κάνουμε επειδή τα αγαπάμε και όχι για τα κίνητρα. Η πολιτεία όμως πρέπει να σταθεί  στο πλευρό των τρίτεκνων-πολύτεκνων οικογενειών γιατί συμβάλλουν στην ανανέωση του πληθυσμού της χώρας κι επειδή είναι και υποχρέωση την οποία ορίζει το Σύνταγμα (άρθρο 21,παραγραφος 5).

 Τα στοιχεία αμείλικτα.85000 έλληνες έχουν χαθεί μέσα σε 6 χρόνια κρίσης (2011-2016).Οι θάνατοι περισσότεροι των γεννήσεων. Κι αν προσθέσουμε και αυτούς που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά, άλλες 250000.Φτάνουμε τις 335000 έλληνες  λιγότερους.
  Το χειρότερο από όλα, οι πολιτικοί μας ακόμη συνεχίζουν να κάνουν πως δεν ακούν, πως δεν βλέπουν. Η στάση τους απαράδεκτη. Τη στιγμή που η ευαισθησία των πολιτικών μας ξεχειλίζει για άλλες κοινωνικές ομάδες, κλείνουν τα μάτια σε ένα πρόβλημα υψίστης εθνικής σημασίας, το δημογραφικό. Το οποίο μάλιστα έχει και αντίκτυπα σε πολλούς τομείς, όπως ασφαλιστικό, στρατεύματα ενόπλων δυνάμεων, οικονομικό. Οι ηλικίες και μόνο του πληθυσμού μας αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. 0-14 ετών 64%,15-64 ετών 64%, 65 και άνω 21%.
  Πως θα κρατηθεί μια κοινωνία όταν αυτοί που έρχονται είναι λιγότεροι από αυτούς που φεύγουν. Τα κίνητρα της πολιτείας αυτή τη στιγμή με μια λέξη τα χαρακτηρίζουμε ως ανεπαρκή.Σ ε μια ευπαθή ομάδα όπως οι τρίτεκνοι την οποία η κρίση τους έχει χτυπήσει περισσότερο από όλους με τα ποσοστά των τρίτεκνων οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας να φτάνει το 35%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου