Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Κομπίνες στο στρατό με άρβυλα και ζακέτες.Έβγαζαν εκατομμύρια.



Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ έχει βγάλει κύκλωμα που απαρτίζεται από πρώην και νυν στρατιωτικούς και εταιρείες που ελέγχουν τις προμήθειες ένδυσης και υπόδησης του Ελληνικού Στρατού.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, τουλάχιστον 15 πρόσωπα και 10 εταιρείες εμπλέκονται, ενώ μάλιστα κάποιες στήθηκαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κύκλωμα διαφθοράς.Το δημοσίευμα αναφέρει πως τα στοιχεία για την
ένδυση και την υπόδηση δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τα 20 με 25 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, οι δαπάνες συνολικά ανέρχονται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, με το παραπάνω κόστος να μπαίνει στις τσέπες όσων εμπλέκονται στο κύκλωμα.
Για παράδειγμα, τα άρβυλα που χρησιμοποιεί ο Στρατός, που θεωρούνται ξεπερασμένα και κοστίζουν περίπου 50 ευρώ κατά έναν περίεργο τρόπο δεν αντικαθίστανται. Μάλιστα, υπάρχουν προτάσεις να μειωθεί το κόστος για τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά ένα εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο, αντί να προχωρήσουν, έχουν παγώσει, ενώ έγινε προμήθεια υλικού για τα παλαιού τύπου αξίας άνω των πέντε εκατομμυρίων με προοπτική κατασκευής ως το 2020.
Ακόμη, ένα παράδειγμα είναι το πουλόβερ του Στρατού το οποίο αποφασίστηκε να αντικατασταθεί από ζακέτα τύπου fleece. Αν και η απόφαση έχει παρθεί, εγκρίθηκε η κατασκευή χιλιάδων ακόμη πουλόβερ αξίας πάνω από 850.000 ευρώ.
Το κύκλωμα έχει ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά στην αρμόδια Διεύθυνση Υλικού Πολέμου του ΓΕΣ, στο αρμόδιο τμήμα σύνταξης των τεχνικών προδιαγραφών (ΓΕΣ/ΔΥΠ), στο Χημείο του Στρατού, στη Διεύθυνση Προμηθειών της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ), στη Διεύθυνση Υποστήριξης του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ), στο υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και στη διοίκηση μονάδων στις οποίες ανατίθεται η υλοποίηση των διαγωνισμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου