Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Επίσκοπος Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ.Αγαθόνικος στην γενέτειρά του, τα Γιαννιτσά



   του Θωμά Αναστασιάδη

    Ο Γιαννιτσιώτης ιεραπόστολος στην Αφρική,  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ.Αγαθόνικος, πριν την ενθρόνισή του στην έδρα της Επισκοπής του στην μαύρη Ήπειρο, ήρθε για λίγες μέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του,  να χαιρετίσει γνωστούς και φίλους, να πάρει την ευχή των γονέων του αλλά και να προσευχηθεί στον τόπο όπου γεννήθηκε και ανατράφηκε χριστιανικά. 

   Έτσι σήμερα Κυριακή της Απόκρεω ο κ.Αγαθόνικος τέλεσε την πρώτη του Θ.Λειτουργία στα Γιαννιτσά, στον ενοριακό Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της πόλης.  Μαζί του συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης  ιερομόναχος π.Εφραίμ, ως εκπρόσωπος της Ι.Μονής του,  του Αγ.Διονυσίου του εν Ολύμπω, καθώς και το ιερατείο του ναού.
    Ανάμεσα στους επισήμους που παρέστησαν,  διακρίναμε τον δήμαρχο Πέλλας κ.Γρηγόρη Στάμκο, τον βουλευτή κ.Καρασμάνη, τον Αστυνομικό Δ/ντή του νομού κ.Περδικάτση, τον πρώην δήμαρχο Γιαννιτσών κ.Βασιλειάδη.  Μέγα πλήθος πιστών προσήλθε και συμπροσευχήθηκε, σε πείσμα του καιρού, που από το πρωί έβρεχε κατακλυσμιαία.


 Τον Θ.λόγο κήρυξε ο Θεοφ/τος, και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμμαθητές του ιερείς και το ευλαβές εκκλησίασμα. Είπε μεταξύ των άλλων:
  -Είμαι βαθιά συγκινημένος σήμερα, ύστερα από τόσα χρόνια, να δω τα αγαπημένα σας πρόσωπα και με ευγνωμοσύνη στον θεό, να λειτουργήσω πρώτη φορά στα Γιαννιτσά σαν Επίσκοπος.   Σας εύχομαι καλή  πνευματική πρόοδο και να μη το βάζουμε κάτω. Η κρίση είναι κρίση και θα περάσει. Ο Θεός μαζί σας.


   Εκ μέρους του Ι.Ναού, σε σύντομη προσλαλιά του, ο προϊστάμενος π.Κυριάκος προσέφερε στον κ.Αγαθόνικο μία αρχιερατική πατερίτσα: -Σαν αντίδωρο από την σημερινή σας ευλογία εδώ,  να εμπνέεστε από τους πρωτοκορυφαίους Αποστόλους μας Αγίους  και να καθοδηγήτε επιτυχώς το ποίμνιό σας στη νέα αρχιερατική σας διακονία και στο ιεραποστολικό σας έργο.         



   Μετά την απόλυση, η ενορία δεξιώθηκε τους πάντες στις αίθουσες του ναού. Εδώ ρασοφόροι και λαϊκοί  ευχήθηκαν στον συμπατριώτη τους Επίσκοπο να συνεχίσει με επιτυχία στη νέα  ιεραποστολική του πορεία, ως Αρχιερέας  πλέον. 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου