Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Πραγματικά πυρά από τουρκικό πλοίο στο Φαρμακονήσι


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ - ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (17/02/2017) η στρατιωτική ηγεσία της χώρας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς το τουρκικό πολεμικό σκάφος «Κουσάντασι» παραβίασε τα χωρικά ύδατα και βρίσκεται στ’ ανοιχτά του Φαρμακονησίου, όπου και πραγματοποίησε βολές με πραγματικά πυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το militaire.gr, στον θάλαμο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων επικρατεί αναβρασμός με τις Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε επαυξημένη ετοιμότητα, ενώ το τουρκικό σκάφος παρακολουθείται στενά από κανονιοφόρο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού



Το πολεμικό πλοίο «Κουσάντασι» (TCG Kuşadası P-1215) ανήκει στην κατηγορία «Τuzla» και πρόκειται για περιπολικό σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.



Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, καθώς οι Τούρκοι δείχνουν να επιμένουν στο να στήσουν ένα νέο σκηνικό στο πρότυπο των όσων συνέβησαν στα Ίμια το 1996, συντηρώντας το βρώμικο και ανιστόρητο παιχνίδι της πρόκλησης. 

Μάλιστα, φαίνεται πως το καθεστώς Ερντογάν, αμέσως μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου επιδίδεται σε ψευτοτσαμπουκάδες και αναίτιες επιθέσεις σε βάρος της χώρας μας, σε μια επίδειξη πυγμής που γίνεται για εσωτερική κατανάλωσης, αδιαφορώντας παντελώς για τις σχέσεις καλής γειτονίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Σημειώνεται πως τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος παραβρίσκεται στη Διάσκεψη Ασφαλείας που γίνεται στο Μόναχο της Γερμανίας, ενώ στην ίδια διάσκεψη συμμετέχουν τόσο ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Το Newsbomb.gr έχει προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό, μέσω δημοσιευμάτων του, ότι η Άγκυρα θα επιμείνει σε εκβιαστικές και προκλητικές κινήσεις, ανασύροντας σε κάθε δυνατή ευκαιρία την ανιστόρητη θεωρία περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.
Σημειώνεται, εξάλλου, πως το τελευταίο 48ωρο έχουν σημειωθεί δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού ενάεριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου