Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

To χρονικό της παράδοσης των Τούρκων κομάντος στην Ορεστιάδα.



Δύο από τους συνολικά 30 κομάντος της περίφημης «Διμοιρίας Θανάτου», που το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016 αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ερντογάν, είναι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν μέσω Έβρου στην Ελλάδα.
Η ονομασία «Διμοιρία Θανάτου» αποδίδεται στο γεγονός ότι κάθε μέλος της ομάδας εκπαιδεύεται στο να καταφτάνει μυστικά στο σημείο του στόχου του και να προχωρά σε
δολοφονίες. Η άφιξή των δύο Τούρκων, η οποία έγινε γνωστή από το «Έθνος», έγινε σε μία περίοδο που στη γειτονική χώρα διεξάγεται η δίκη των στρατιωτικών που κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας κατά του Ερντογάν.
Συνολικά δικάζονται 47 άτομα, τα οποία βρίσκονται προφυλακισμένα. Η επίλεκτη ομάδα κομάντος που έφτασε το βράδυ του πραξικοπήματος στη Μαρμαρίδα, όπου βρισκόταν ο Τούρκος πρόεδρος, αποτελούνταν από 30 καταδρομείς. Από αυτούς οι 25 είχαν συλληφθεί από την τουρκική Αστυνομία και οι πέντε διέφυγαν. Οι δύο από τους πέντε καταζητούμενους είναι αυτοί που, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν στις 15 Φεβρουαρίου στη χώρα μας.
Στην Τουρκία έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες και των πέντε καταζητούμενων -στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό τους- οι οποίοι δικάζονται ερήμην.
Εντύπωση προκάλεσε ότι κατά την παράδοσή των δύο Τούρκων στις 15 Φεβρουαρίου 2017 στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στην Ορεστιάδα είχαν ήδη μαζί τους δικηγόρο. Αρχικά δήλωσαν ότι δεν είναι στρατιωτικοί αλλά στη συνέχεια διασταυρώθηκαν τα στοιχεία τους. Στις 20 Φεβρουαρίου 2017 υπέβαλλαν αιτήματα ασύλου.
Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση. Το θέμα, πάντως, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ενώ βασικό μέλημα πλέον των αρμόδιων υπηρεσιών είναι να στήσουν ένα πλέγμα ασφαλείας γύρω από τους δύο Τούρκους που ζητούν πολιτικό άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου