Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Παραλήρημα Μπαχτσελί: Μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να δείξουμε τι έγινε το 1922!



«Αν οι Έλληνες θέλουν να ξαναπέσουν στην θάλασσα, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος»
«Αν η "ελληνοκυπριακή διοίκηση" (Κυπριακή Δημοκρατία) θέλει ένωση να μεταναστεύσει στην Αθήνα», δήλωσε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστηρίζοντας ότι η Κύπρος είναι τουρκική. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφερόμενος στην ένταση στο Αιγαίο είπε πως «αν οι Έλληνες θέλουν να ξαναπέσουν στην θάλασσα, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος». 


Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο ηγέτης του ΜΗΡ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. «Η "ε/κ βουλή" (όπως αποκάλεσε την Βουλή των Αντιπροσώπων) πήρε απόφαση για ένωση, ο Ε/κ ηγέτης σηκώθηκε από το τραπέζι, χτύπησε δυνατά την πόρτα και βγήκε», ισχυρίστηκε. «Οι Ε/κ να καταλάβουν καλά αυτό, ότι η Κύπρος είναι τουρκική, είναι πατρίδα των Τούρκων», ανέφερε.

«Η ένωση είναι ένας μύθος φανταστικός και είναι κάτω από τα πόδια μας, είναι μίσος. Αν η "ε/κ διοίκηση" (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία)  θέλει σώνει και καλά να ενωθεί με την Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το νησί και να μεταναστεύσει στην Αθήνα και να μην ξαναεπιστρέψει ποτέ πίσω. Ποιον πετάνε έξω από ποια πατρίδα; Αυτή τη γελοιότητα τη δέχεται ένας Τούρκος; Είναι παραμύθι το να είσαι ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό. Η Κύπρος είναι παρακαταθήκη στους ήρωες, δεν εγκαταλείπεται», ανέφερε.

Για την ένταση στο Αιγαίο ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι «ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στις 26 Φεβρουαρίου εύστοχα ανακοίνωσε τα όρια του Έλληνα ομολόγου του και είπε να εξηγήσουν καλά σε αυτό το κακομαθημενο παιδί και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».

«Πήγε να αναπνεύσει στα νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή ο πρόσφατα διορισμένος αρχηγός του στρατού ξηράς της Ελλάδας. O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρότητα τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάνη. Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει να υπάρχει συμπεριφορά με βάση τους διεθνείς κανόνες», είπε.

«Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να τους εξηγήσει, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται», ανέφερε.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου