Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» – Ζαφειράκης Νάουσας 71-69 μετά από δύο παρατάσεις



Προβάδισμα για την 4η θέση που οδηγεί στα εφετινά play off απέκτησε ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας», μετά την νίκη του επί του Ζαφειράκη Νάουσας με 71-69. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό και κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις. Η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 53-53. Η πρώτη παράταση τελείωσε με 60-60 και η δεύτερη παράταση βρήκε νικήτρια την ομάδα του «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» με 71-69.

Η ομάδα της Έδεσσας παρουσιάστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με πάρα πολλά προβλήματα. Οι Δημητρόπουλος και Υφαντίδης έκαναν παυσίπονη ένεση πριν την έναρξη του αγώνα καθώς αντιμετώπιζαν ενοχλήσεις στα γόνατα, αλλά και ο Χαραλαμπίδης είχε ενοχλήσεις στην γάμπα του αριστερού του ποδιού και ουσιαστικά ήταν απροπόνητος για δύο εβδομάδες.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα της Έδεσσας να παρουσιάζεται «νωθρή» και γρήγορα η ομάδα της Νάουσας ανέλαβε την πρωτοπορία στο σκορ. Με τους Σκουλαριώτη, Ζαχαριάδη και Σιδηρόπουλο να βρίσκουν τον δρόμο προς το καλάθι, η ομάδα του Ζαφειράκη σταδιακά πήρε διψήφια διαφορά πόντων που την συντηρούσε με ευκολία, καθώς συνολικά ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» αντιμετώπιζε επιθετικό πρόβλημα. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Ζαφειράκη μπροστά στο σκορ με διαφορά 17 πόντων (15-32).
Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» έπαιξε καλύτερη άμυνα και κατάφερε να ελέγξει τα αμυντικά ριμπάουν. Στην επίθεση παίρνοντας πόντους από τους Λούση, Τότλη και Βεκόπουλο, άρχισε να «ροκανίζει» την διαφορά προσπαθώντας να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του αγώνα. Το 3ο δεκάλεπτο τελείωσε με 29-42 για την ομάδα του Ζαφειράκη.
Στην τελευταία περίοδο ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» αφυπνίστηκε και με την παρότρυνση του κόσμου, σταδιακά άρχισε να μειώνει την διαφορά. Με τέσσερις πόντους του Τότλη και ένα τρίποντο του Υφαντίδη η ομάδα της Έδεσσας κατάφερε να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (36-44). Η ομάδα του Ζαφειράκη «απάντησε» με τρίποντο του Ζιάνη και δίποντο του Σκουλαριώτη, κάνοντας το σκορ 36-49 για την ομάδα της Νάουσας.
Στην συνέχεια ο ΓΑΣ με πέντε πόντους του Χαραλαμπίδη, τέσσερις του Υφαντίδη και μια βολή του Δημητρόπουλου κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους (46-51). Με το χρονόμετρο να δείχνει 1΄: 2΄΄ ο Ζιάνης είναι εύστοχος σε μία βολή κάνοντας το σκορ 46-52. Στην επόμενη επίθεση  ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» κερδίζει δύο βολές με τον Δημητρόπουλο να είναι εύστοχος στην πρώτη και να αστοχεί στην δεύτερη. Στη διεκδίκηση  το επιθετικού ριμπάουντ η μπάλα φτάνει στον Χαραλαμπίδη που κάνει το 49-52. Στην επόμενη επίθεση του Ζαφειράκη ο Τούφας χάνει την μπάλα, δίνοντας νέα επίθεση στην ομάδα της Έδεσσας, την οποία εκμεταλλεύεται ο Χαραλαμπίδης μειώνοντας στον πόντο (51-52).
Με το χρονόμετρο να δείχνει 22 δευτερόλεπτα και επτά δέκατα, ο Ζιάνης κερδίζει το 5ο φάουλ του Υφαντίδη, ευστοχώντας στην μία από τις δύο βολές κάνοντας το σκορ 51-53. Στην επόμενη επίθεση ο Χαραλαμπίδης κερδίζει δύο βολές που όμως δεν εκτελεί, καθώς τραυματίζεται. Τις βολές εκτελεί ο Δοδόπουλος που πήρε την θέση του. Αστοχεί στην πρώτη βολή κάνοντας πολύ δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα της Έδεσσας. Εκτελώντας την δεύτερη βολή σημαδεύει το στεφάνι, δίνοντας την ευκαιρία στον Δημητρόπουλο να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και να ισοφαρίσει σε 53-53.
Ο Ζαφειράκης στην τελευταία επίθεση του αγώνα κερδίζει φάουλ με τον Τούφα και το χρονόμετρο να δείχνει 1 δευτερόλεπτο και 5 δέκατα για την λήξη. Όμως ο Τούφας ήταν άστοχος και στις δύο βολές που εκτέλεσε, οδηγώντας τις δύο ομάδες στην παράταση. 
Στην 1η παράταση πρωταγωνιστής για την ομάδα της Νάουσας αναδείχτηκε ο Τούφας, που σκόραρε και τους επτά πόντους της ομάδας του (όλους με ελεύθερες βολές), ενώ από τον «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» σκόραραν οι Χαραλαμπίδης και Τότλης. Τα τέλος της 1ης παράτασης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 60-60.
Στην 2η παράταση ο Ζαφειράκης με δύο πόντους του Ζαχαριάδη και δύο εύστοχες βολές του Μπάμπου προηγήθηκε με 61-64. Ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» απάντησε με δίποντο του Χαραλαμπίδη και μία εύστοχη βολή του Τσολάκη (τεχνική ποινή στον κόουτς της Νάουσας) κάνοντας το σκορ 64-65 (προηγήθηκε μια εύστοχη βολή του Μουρατίδη για το 63-65). Στη συνέχεια ο Ζαφειράκης «έτρεξε» ένα 4-0 κάνοντας το σκορ 64-69 με τον χρόνο να δείχνει 2 λεπτά και 22 δεύτερα για το τέλος της 2ης παράτασης. Ο ΓΑΣ επανήλθε με δίποντο του Χαραλαμπίδη και «lay up» του Μποζίνη, διαμορφώνοντας το σκορ σε 68-69.
Ο Μουρατίδης αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές για την ομάδα της Νάουσας και ο Λούσης με τρίποντο – «μαχαιριά»,  διαμόρφωσε το τελικό 71-69.
Μεγάλη νίκη για τον «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» καθώς με την νίκη αυτή μένει «ζωντανός» στην διεκδίκηση της 4ης θέσης που οδηγεί στα εφετινά play off του πρωταθλήματος της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. 
Κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας», που απλά αρνήθηκαν να χάσουν και να βρεθούν εκτός των play off. Άλλωστε η συμμετοχή αυτών των παιδιών στην κορυφαία στιγμή του πρωταθλήματος, θα είναι η «αμοιβή» τους και η επιβράβευση όλων των προσπαθειών τους.
Κατάθεση ψυχής και μεγάλο «κοουτσάρισμα» από τον προπονητή της ομάδας Λάζαρο Λούση, που παρά τα προβλήματα τραυματισμών που είχαν τρεις παίκτες τους, παρά το γεγονός ότι η ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ έως και 21 πόντους, βρήκε τις λύσεις ώστε να ανατρέψει την κατάσταση και τελικά να πάρει την μεγάλη νίκη. Με αυτή την νίκη ο κόουτς Λούσης επιβεβαιώνει για μία ακόμη φόρα ότι είναι ο καλύτερος προπονητής της Έδεσσας εδώ και περίπου 15 χρόνια.    
Οι διαιτητές Μελανίδης και Μητώνας έκαναν κάποια λάθη σε βάρος και των δύο ομάδων, χωρίς όμως αυτά να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Τους πιστώνεται το γεγονός ότι κατάφεραν  να επιβάλουν δικαιοσύνη σε ένα παιχνίδι που στην 4η περίοδο και στις δύο παρατάσεις είχε απίστευτη ένταση και πίεση.  
Τα δεκάλεπτα: 11-21, 15-32 (ημιχ), 29-42, 53-53, 60-60 (1η παράταση), 71-69  (2η παράταση).
«Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» (Λούσης Λ.): Μποζίνης 5(2), Γεωργιάδης, Υφαντίδης 11(1), Λούσης 6(2), Τσολάκης 1, Τεντζέρης, Τότλης 13(1), Δημητρόπουλος 8, Βεκόπουλος 6(2), Δουλκερίδης, Χαραλαμπίδης 21, Δοδόπουλος .
Ζαφειράκης Νάουσας (Τούφας): Βάιγκαντ 4, Λίντσης, Μουρατίδης8 (1), Ζιάννης 9(1), Βαλότας 2, Μπάμπος 2,  Ζαχαριάδης 13, Σκουλαριώτης 9, Σιδηρόπουλος 9(1), Ζέφυρος 2, Λιόλιος 2, Τούφας 9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου