Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πενταπλάτανος Γιαννιτσών.Μαθητές δημοτικού "υιοθέτησαν" πάρκο.


Αγαπώ το πράσινο. Υιοθετώ ένα πάρκο.


Το πράσινο είναι υπόθεση όλων μας. Αυτό ήταν το μήνυμα που οι μαθητές και μαθήτριες της Ε τάξης του Σχολείου μας θέλησαν να κάνουν πράξη με μια πρωτοβουλία που  ελπίζουμε να βρει κι άλλους μιμητές. Έτσι λοιπόν σε συνεννόηση και αγαστή συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Πέλλας και την προϊσταμένη κ.Ελευθερία Σαλονικίδου, αποφασίστηκε η δενδροφύτευση ενός ελεύθερου χώρου και η μετατροπή του σ’ένα μικρό πνεύμονα πρασίνου.

«Θελήσαμε να προχωρήσουμε στην δενδροφύτευση και την «υιοθεσία» ενός ελεύθερου χώρου με την προοπτική μετατροπής του σε ένα όμορφο και λειτουργικό παρκάκι. Η αγάπη για το πράσινο είναι υπόθεση όλων μας. Μπορούμε μέσα από εθελοντικές δράσεις να μεταμορφώσουμε το χωριό ή την πόλη μας. Δεν μένουμε μόνο στην δενδροφύτευση αλλά δίνουμε βαρύτητα στην φροντίδα των δέντρων ώστε να μπορούμε να τα χαρούμε στο μέλλον. Με συγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα αναλαμβάνουμε το πότισμα και την λίπανση των δέντρων καθώς και το συνολικό εξωραϊσμό του χώρου για δύο χρόνια» δήλωσε ο δάσκαλος της τάξης κ.Ηλίας Πλιόγκας.
Αρωγός και συμπαραστάτης στην δράση μας ,από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Πέλλας που διέθεσε τα δενδρύλλια και όλα τα μέσα για υλοποίηση της δράσης.
Κοντά μας την ημέρα της δενδροφύτευσης βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ.Ανδρέας Καραφυλλιάς ο οποίος αφού συνεχάρη τους μαθητές μας για την πρωτοβουλία τους δήλωσε τα εξής στην μαθητική εφημερίδα μας «ΑπΈκτη Παρέα» :
 «Συγχαρητήρια για την όμορφη δράση. Η αγάπη για το Πράσινο πρέπει να γίνει κτήμα όλων και κυρίως των παιδιών . Όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ,να εφαρμόσουμε στην πράξη το σεβασμό και την αγάπη για το πράσινο και το περιβάλλον. Είμαι βέβαιος πως η αξιέπαινη πρωτοβουλία σας θα βρει συμπαραστάτες και μιμητές.»

2 σχόλια: