Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Προκλητικός και αδιόρθωτος ο Τόμσεν.



Σε εκδήλωση βρετανικού πανεπιστημίου παραβρέθηκε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, όπου μίλησε σε φοιτητικό ακροατήριο, με το ελληνικό πρόγραμμα να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του.Ο κ. Τόμσεν τόνισε πως το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι πως δεν κλείνουν οι αξιολογήσεις, με μόνο 5 από τις 16 να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η ολοκλήρωση αυτών οδήγησε την χώρα σε πολιτική κρίση.


Παραδέχεται πως οι μισθοί μειώθηκαν υπέρμετρα, χωρίς να υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων, ενώ, σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων έκανε λόγο για «μοναδική αντίσταση στα χρονικά», με αποτέλεσμα κάποιες αγορές να μην έχουν ανοίξει ακόμα.

Ο Πολ Τόμσεν ανέφερε πως ο κατώτερος μισθός και οι συντάξεις παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα από τις μισές χώρες της Ευρωζώνης και πως οι Έλληνες απολαμβάνουν «συντάξεις Γερμανίας», αν και αναγνώρισε πως οι Έλληνες συνταξιούχοι συντηρούν ολόκληρες οικογένειες.

Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, επέμεινε πως αυτά δεν μπορούν να είναι παραπάνω από 1,5%, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί για πολλά χρόνια ακόμα βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως για να αποκατασταθεί το ΑΕΠ της χώρας σε προ κρίσης επίπεδα, θα χρειαστεί να παρέλθει μια 20ετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου