Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας για την Επιμόρφωση Ειδικής Αγωγής



  
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης καλεί εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (περ. γ’ της παρ. 4 του άρθρου 21 του Ν.3699/2008/Α’ 199, όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με την παρ. 3 του άρθρου 48, του Ν.4415/2016/Α’ 159) να συμμετάσχουν σε επιμόρφωση για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στις 30 και 31 Μαρτίου στην Έδεσσα, με ευθύνη του ΚΕΔΔΥ Πέλλας.
   Η παραπάνω επιμόρφωση έχει προκαλέσει αναστάτωση, καθώς χωρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα σε δύο ομάδες: από τη μια μεριά οι εκπαιδευτικοί που έχουν μακροχρόνια εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή και από την άλλη πλευρά οι εκπαιδευτικοί της Γενικής Εκπαίδευσης που καλύπτουν το ωράριό τους σε μονάδες Ειδικής Αγωγής. Σύμφωνα με την πρώτη ομάδα, η επιμόρφωση στρέφεται εναντίον του εργασιακού τους αύριο. Από την άλλη μεριά, οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής που δεν έχουν πλήρες ωράριο θα μπορούν να καλύπτονται υπηρετώντας σε μονάδες ειδικής αγωγής. Στη μέση βέβαια βρίσκεται η ίδια η ειδική αγωγή και οι μαθητές της που δικαιούνται να λαμβάνουν τις κατάλληλες εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
   Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας, τηρώντας την πάγια τακτική του, εφαρμόζει ξανά την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» και μάλιστα, κατά την προσφιλή του τακτική αιφνιδιαστικά, στο τέλος της χρονιάς, με ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα επιμόρφωσης αμφίβολης αποτελεσματικότητας.
   Εκτιμούμε ότι απώτερος στόχος του εγχειρήματος είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών – πολυεργαλείων που «τα κάνουν όλα παντού» και στη συνέχεια ο περιορισμός των προσλήψεων αναπληρωτών ή μονίμων.
   Πιστεύουμε ότι ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης, σε οποιοδήποτε αντικείμενο, θα πρέπει να σχεδιάζεται έγκαιρα και προσεκτικά, ώστε να παρέχει τα κατάλληλα εφόδια σε όσους το παρακολουθούν για να βελτιώσουν την εργασίας τους, με προτεραιότητα όμως ο αντίκτυπος να έχει θετική επίδραση στους μαθητές.
   Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου εκπαιδευτικού να βελτιώνει τον εργασιακό του βίο, όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να υπερασπίζεται τα κεκτημένα δικαιώματά του.




για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας


Πριβαρτιτσάνης Πέτρος
Πρόεδρος

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητηρια!Αυτη τη σταση πρεπει να κρατησουν και οι αλλες ελμε διοτι αν μη τι αλλο το υπαγορευει η συναδελφικοτητα και ο επαγγελματισμος,οταν οι ειδικευμενοι της ειδικης αγωγης κινδυνευουν να βρεθουν στα ααζητητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή