Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Παζάρι κυβέρνησης - θεσμών με αγκάθια για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό



Με «αγκάθια» συνεχίζεται η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό σχετικά με τις οφειλές επιχειρήσεων, καθώς, όπως μετέδωσε ο οικονομικός συντάκτης του Star Σπύρος Δημητρέλλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, εξακολουθούν να υπάρχουν «αγκάθια» μεταξύ των δύο πλευρών.     
Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, ένα από τα «αγκάθια» είναι  το ζήτημα της δυνατότητας διαγραφής των παρακρατούμενων φόρων, όπως του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).
Το υπουργείο Οικονομικών δεν επιθυμεί να υπάρχει δυνατότητα διαγραφής σε οφειλές ΦΠΑ και ΦΜΥ, αλλά οι δανειστές επιθυμούν να υπάρχει  αυτή η δυνατότητα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων!
Άλλο αγκάθι είναι το όριο των οφειλών που θα πρέπει να έχει μια επιχείρηση, ώστε να  μπορεί να υπαχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό, με το σχέδιο νόμου να προβλέπει ότι αίτηση μπορεί να υποβάλει όποιος έχει οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ, αλλά οι δανειστές να ζητούν το όριο αυτό να διαμορφωθεί στις 50.000 ευρώ.
Σύμφωνα πάντως με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, το 3ετές πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης των 3 δισ. ευρώ,  θα προχωρήσει. Σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπεται η επιδότηση 400.000 θέσεων εργασίας τον χρόνο, που θα δώσει σημαντική ανάσα στην πληττόμενη από την ανεργία αγορά εργασίας.   

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου