Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ασταμάτητοι οι «ΙΚΑΡΟΙ» Γιαννιτσών στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ



Σπουδαία νίκη πέτυχε η ανδρική ομάδα των "Ικάρων" επί του πρωτοπόρου της κατηγορίας ΠΑΣ Αετός Κιλκίς με 66-50 και συνεχίζει να προελαύνει στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ -εάν και πρωτάρα- κάνοντας περήφανη την πόλη των Γιαννιτσών μετά από πολλά χρόνια αφάνειας.
Η νεανική ομάδα του κόουτς Ντουβαλέτη Κώστα και Σπόντη Νίκου ήταν συγκεντρωμένη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα εξασφαλίζοντας άνετα μιά ευρεία νίκη απέναντι σε ένα πολύ δυναμικό σύνολο, συνεχίζοντας το 8ο αήττητο σερί της και σκαρφαλώνοντας στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Οι νεαροί παίκτες των "Ικάρων" παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος που είχε προηγηθεί ,εμφανίστηκαν ανεπηρέαστοι και πιστοποίησαν σε ένα ακόμα ματς την ανωτερότητά και την εξαιρετική τους φόρμα ,μπαίνοντας πολύ δυνατά στην αναμέτρηση χάρη και στην έξτρα ώθηση που μετέφερε από την κερκίδα ο κόσμος που βρέθηκε στο ΔΑΚ "Έλλη Μυστακίδου" και έδωσε δυναμικό παρών.
Από το πρώτο κιόλας λεπτό οι «Ίκαροι" είχαν την πρωτοβουλία και προηγήθηκαν γρήγορα με σερί καλαθιών( ενώ οι φιλοξενούμενοι έμεναν άποντοι ) για να κλείσει η πρώτη περίοδος με 19-3 (!) υπέρ τους. Στους 9 πόντους έφτασε η διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο( 21-12 ) με την γιαννιτσιώτικη άμυνα να λειτουργεί υποδειγματικά για σεμινάριο. Το ασφυκτικό πρες δεν επέτρεπε στον Αετό να εκδηλώσει επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις ενώ πάμπολλες φορές οι "Ίκαροι" έκλεβαν μπάλες και σκόραραν στον αιφνιδιασμό. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με την ομάδα των γηπεδούχων να προηγείται με το χαρακτηριστικό 40-15.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ντουβαλέτη Κώστα δεν πάτησαν φρένο, η άμυνα συνέχισε να λειτουργεί εξαιρετικά ενώ και στο επιθετικό κομμάτι έβγαιναν ωραίοι συνδυασμοί. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η διαφορά να ξεπεράσει τους 23 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο αφού οι Κιλκισιώτες σκόραραν μόνο με βολές και έτσι το σκορ διαμορφώθηκε στο 58-35 στο φινάλε της 3ης περιόδου. Ίδια εικόνα και στην τελευταία περίοδο με την διαφορά να κλείνει στους 16 πόντους και τελικό σκορ το 66-50 να κάνει χαρούμενους και τους δώδεκα παίκτες των "Ικάρων" που χρησιμοποιήθηκαν από τον προπονητή Κώστα Ντουβαλέτη, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:"....Συγχαρητήρια στα παιδιά , σήμερα κάναμε ίσως το καλύτερο μας παιχνίδι απέναντι σ' έναν πολύ σπουδαίο αντίπαλο. Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια όπου θα πορευτούμε με σύνεση και σοβαρότητα ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου