Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΑΣΕΠ: Στον «αέρα» παραμένει η ιστοσελίδα -Ζητείται παράταση στην 1Κ/2017



Χωρίς δυνατότητα εξυπηρέτησης παραμένει η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται να οριστικοποιήσουν ή να υποβάλλουν αιτήσεις για τις προκηρύξεις εργασίας, όπως φαίνεται θα πρέπει να… εξοπλιστούν με υπομονή . Παρά την προσωρινή ανάκαμψη, το μήνυμα προς τους επισκέπτες της ιστοσελίδας παραμένει ως εξής:




«Το καλύτερο που θέλουμε ειναι να ζητηθεί παράταση . Αυτό ειναι απαράδεκτο απο το βράδυ μέχρι τέτοια ώρα να προσπαθούμε να έχουμε πρόσβαση για την οριστικοποίηση», λέει ένα από το e-mails e-αναγνωστών που φτάνουν στην aftodioikisi.gr.
Αντίστοιχα μηνύματα φτάνουν στην ιστοσελίδα μέσω e-mail, social media αλλά και τηλεφωνικά .
(upd: Ωρα 4.00 μμ) Κανονικά φαίνεται να λειτουργεί μετά τις 3.00 μμ η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ που, όπως είχε γράψει η afodioikisi.gr υπολειτουργεί τουλάχιστον από χθες . Μερικές ώρες μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας και μετά από σχετική επικοινωνία με στελέχη του ΑΣΕΠ, η ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής είναι πλέον προσβάσιμη, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει για πόσο θα κρατήσει αυτό . Η aftodioikisi.gr θα παρακαλουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει σχετικά .
(Ώρα 9.50 πμ) Δεν έχουν τελειωμό, φαίνεται, τα προβλήματα με την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Μία μόλις ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στην προκήρυξη 1Κ/2017, που αφορά 404 προσλήψεις τακτικού προσωπικού στα Δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες όλης της χώρας, το asep.gr υπολειτουργεί .
Συγκεκριμένα, είναι αδύνατη η πρόσβαση στην ιστοσελίδα λόγω υψηλού φόρτου του συστήματος – όπως αναφέρει το asep.gr σε όσους επιχειρούν να το επισκεφθούν .
Η aftodioikisi.gr έχει ήδη αρχίσει και δέχεται διαμαρτυρίες από e-αναγνώστες της και ενδιαφερόμενους για την προκήρυξη .
Όπως μας είπε ένας εξ αυτών (τα στοιχεία του στη διάθεση της ιστοσελίδας) : «Προσπαθώ, από το Σάββατο 01/04/2017, να εισέλθω στη διαδικτυακή πύλη του ΑΣΕΠ για να οριστικοποιήσω την ηλεκτρονική μου αίτηση για την Προκήρυξη 1Κ/2017» .
Πιο έντονα διαμαρτυρήθηκε e-αναγνώστριά μας, περιγράφοντας : «Εδώ και 5 μέρες προσπαθώ να συμπληρώσω το μητρώο μου και κατά συνέπεια την ηλεκτρονική αίτηση του ΑΣΕΠ και το site ή πέφτει ή υπολειτουργει! Ακόμα και όταν λειτουργεί είναι πάρα πολύ αργό . (…) Έχω πληρώσει παράβολο και μεταφράσεις Ξενογλωσσων πτυχιων και είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό!» .
Διαβάστε και άλλα ενδεικτικά σχόλια:
-“Καλημερα σας . Προσπαθω απο την Παρασκευή να κανω αιτηση για την 1κ του ασεπ.Εχω καταφερει μετα απο παρα  πολλεσ ωρες να συμπληρωσω καποιεσ θεσεισ κ καποια στοιχεια . ”
-“ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ. ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΧΘΕΣ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΑΤΑΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ!”
-“Προσπαθώ από χθες να ολοκληρώσω την αίτησή μου για την προκήρυξη 1Κ/2017.Το σύστημα σερνόταν και συνεχώς με πέταγε εκτός . Σήμερα έως τώρα είναι αδύνατο να εισάγουμε στοιχεία . Αν συνεχισθεί αυτό όλη την ημέρα θα πρέπει να δοθεί οπωσδήποτε παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή . ”

-“Προσπαθώ να κάνω την αίτησή μου στον ασεπ για τη προκήρυξη 1Κ/2017 από τη Παρασκευή 31/3.. βρήκα μεγάλη δυσκολία επειδή το σύστημα ήταν πολύ αργό,με πετούσε συνέχεια έξω,κάποιες φορές κολλούσε και γενικά με πολύυυ υπομονή κι έπειτα από πάρα πολλές ώρες κατάφερα να περάσω κάποια απ’τα στοιχεία μου στο μητρώο . . ώσπου χθες προσπαθούσα απ’το απόγευμα να μπω να για να ολοκληρώσω την αίτηση και δεν μπορούσα . . συνέχιζα να μπαίνω ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ μέχρι αυτή τη στιγμή που σας στέλνω!!! και δεν μας βάζει καν στην αρχική σελίδα . .τι θα γίνει τώρα?? Έχω 2 πτυχία και πλήθος προσόντων πολλά παραπάνω απ’όσα ζητάει η προκήρυξη και δεν θα μπορέσω να υποβάλλω καν αίτηση? κι όλη αυτή η ψυχική ταλαιπωρία? τι θα γίνει?? αύριο εκπνέει η προθεσμία . .γνωρίζει κανείς αν θα δοθεί παράταση?? αν θα αποκατασταθεί η ζημιά στο σύστημα?? ή οτιδήποτε σχετικά??”.
-“Καταβάλλω επαναλαμβανόμενη προσπάθεια υποβολής αίτησης για τον διαγωνισμό 1Κ/2017 από τις 21:00 , έως αυτή την ώρα, χωρίς να συνδέεται η εν λόγω σελίδα .
Επιπρόσθετα, τηλεφώνησα την Παρασκευή 31/3/2017 από τις 8:00-12:00, στα γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών του ΑΣΕΠ για παροχή διευκρινίσεων και κανείς δεν απάντησε στο τηλέφωνο . Δεδομένου ότι ο δημόσιος υπάλληλος των Ανεξαρτήτων Αρχών δεν διαφέρει από τους υπόλοιπους δημοσίους υπάλληλους που ξεκινούν την εργασία τους στις 8:00 καθ’ εκάστη, τι συμβαίνει σε αυτή την υπηρεσία; Ποιο ωράριο εργασίας ακολουθούν οι εκεί υπάλληλοι ; (Ρωτώ από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον). 
Αποτέλεσμα: Αποτάνθηκα στα γραφεία του ΑΣΕΠ της Θεσσαλονίκης και εξυπηρετήθηκα μερικώς, με την ανάγκη για περισσότερες διευκρινίσεις να παραμένει… . “
Όλα αυτά, ενώ η προθεσμία λήγει αύριο Δευτέρα 3 Απριλίου…
Αντίστοιχα προβλήματα, υπενθυμίζεται, είχαν προκύψει με την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τον περασμένο Ιανουάριο με τις προκηρύξεις για τις προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και την ΕΥΑΘ, με το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr και τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε η ιστοσελίδα μας, να φτάνουν μέχρι το ελληνικό Κοινοβούλιο .

Το aftodioikisi πρόσθεσε στα παραπάνω:
Παράλληλα, όπως καταγγέλουν οι αναγνώστες της aftodioikisi.gr,  αλλά και όπως διαπίστωσαν οι ίδιοι οι συντάκτες της ιστοσελίδας, τα τηλέφωνα του ΑΣΕΠ δεν απαντούν, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι για την προκήρυξη που ζητούν μετ’ επιτάσεως παράταση, να μην γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι .
Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό σχόλιο αναγνώστη:
Καλησπέρα! προσπαθώ όπως και χιλιάδες άλλοι υποψήφιοι να υποβάλω την αίτηση μου στον ΑΣΕΠ για την 1Κ /2017! Θερμή παράκληση να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ, είτε με πλήρη αποκατάσταση ώστε να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε και να υποβάλλουμε τις αιτήσεις μας εγκαίρως είτε με μια παράταση μήπως και αποσυμφορηθεί το σύστημα, διότι ενώ έχουμε δυο εβδομάδες προθεσμία υποβολής αιτήσεων, σχεδόν τις μισές μέρες το πρόβλημα υπάρχει με το σύστημα να υπολειτουργεί (δεν αποθηκεύει, σε πετάει εκτός κλπ). Εκτός των άλλων έχω στείλει mail για παροχή διευκρινίσεων και ακόμα περιμένω απαντήσεις [...]   Πάντως θα πρέπει να λυθεί το θέμα οριστικά διότι αυτό συμβαίνει σχεδόν κάθε φορά που ανοίγει το σύστημα για την υποβολή αιτήσεων! Επίσης η σελίδα του ΑΣΕΠ  έχει αλλάξει και αυτό απαιτεί προσπάθεια και χρόνο για κάποιον υποψήφιο που κάνει αίτηση για πρώτη φορά, να μπορέσει να συμπληρώσει σωστά την αίτηση του καθόσον φέρουμε οι ίδιοι ευθύνη για τη σωστή συμπλήρωση της όπως μας λέει και μας τονίζει η προκήρυξη.

news.makedonias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου