Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης δυο (2) σχολείων στο Δήμο Πέλλας

Με επιτυχία στέφθηκε η πρόταση με ακρωνύμιο “ENPOL-EE” που κατέθεσε ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, το Δήμο Νεγκότινο και το Σχολείο Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νεγκότινο, στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg.
Αντικείμενο της πρότασης ήταν οι ενδεικτικές παρεμβάσεις σε δημόσια κτίρια και το δημόσιο χώρο με σκοπό την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του δήμου Πέλλας ανέρχεται στις 420.000. Η χρηματοδότηση είναι 100% επί του τελικώς εγκεκριμένου προϋπολογισμού της πράξης και δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση του προϋπολογισμού του δήμου. Η πιο σημαντική δράση που αναλαμβάνει ο δήμος Πέλλας είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης σε δυο (2) σχολεία του δήμου: το Γυμνάσιο Καρυώτισσας και το Γυμνάσιο Νέου Μυλοτόπου.
Στο Γυμνάσιο Νέου Μυλοτόπου, θα γίνει αντικατάσταση των παλαιών εξωτερικών κουφωμάτων, αντικατάσταση των σταθερών υαλοστασίων στις εισόδους και στους διαδρόμους του κτιρίου από υαλότουβλα, προσθήκη σύνθετου συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης και προσθήκη θερμομόνωσης – υγρομόνωσης στη στέγη και αντικατάσταση κεραμιδιών.
Στο Γυμνάσιο Καρυώτισσας, θα γίνει αντικατάσταση των παλαιών εξωτερικών κουφωμάτων, αντικατάσταση των σταθερών υαλοστασίων στις εισόδους και στους διαδρόμους του κτιρίου από υαλότουβλα και προσθήκη σύνθετου συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης.
Στόχος και των δυο παρεμβάσεων είναι η βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων  ώστε να μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα τους και ταυτόχρονα να μειωθούν τα έξοδα για τη θέρμανσή τους.
Η ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, με συνολικό προϋπολογισμό 53.000, θα πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον που θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Ειδικότερα, θα διοργανώσει μια διημερίδα για την περιβαλλοντική πολιτική, δυο info days για την ενημέρωση των πολιτών για την ενεργειακή αναβάθμιση ιδιωτικών κτιρίων και ένα διαγωνισμό για τις τοπικές επιχειρήσεις που εφαρμόζουν ενεργειακά φιλικές τεχνολογίες. Τέλος, θα διοργανωθούν δυο διαγωνισμοί για μαθητές με έπαθλα πολυμεσικό εξοπλισμό για τα σχολεία τους.

Η συνολική διάρκεια της πράξης είναι 22 μήνες, ενώ η έναρξή της αναμένεται εντός του Μαΐου.

1 σχόλιο:

  1. EXEI ENΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΥΡΕΣΙΑΣ ΠΗΡΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΚΒΑΣΗ.Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή