Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιόρτασε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών γιόρτασε για άλλη μια χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που ήταν την Κυριακή 2 Απριλίου, μ’ έναν ιδιαίτερα όμορφο τρόπο, φιλοξενώντας τον συγγραφέα Δημήτρη Μπογδάνο. Ήταν μια γιορτή που έγινε την Τρίτη 28 Μαρτίου και είχε ως κεντρικό της σύνθημα, «Αφήστε μας να μεγαλώσουμε με τα βιβλία».

Ο Δημήτρης Μπογδάνος γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρός συνήθιζε να φτιάχνει ιστορίες με το μυαλό του, απλά για να διασκεδάζει. Ιστορίες με σκανταλιές, ιστορίες ίσως λίγο τρομακτικές, ιστορίες με γέλια, με κυνηγητά, με εκπλήξεις και με μυστικά. Για να μην τις ξεχνάει όμως, αλλά και για να μπορεί να τις διαβάζει αργότερα, τις έγραφε σε ένα μεγάλο τετράδιο. Για να χωρέσουν μάλιστα πολλές ιστορίες, έγραφε όχι μόνο πάνω στις γραμμές, αλλά και κάτω από αυτές, ακόμα και γύρω γύρω. Επίσης έγραφε με διαφορετικά γράμματα που είχε σκεφτεί μόνος του κι όχι με τα κανονικά, κι έτσι κανείς άλλος δεν μπορούσε να διαβάσει τις ιστορίες του, αυτό ευτυχώς μας το εξήγησε γιατί ήταν η απορία όλων μας, τι γράμματα ήταν αυτά; Μας είπε πως για παράδειγμα τη λέξη αγελάδα την έγραφε με Α κεφαλαίο αλλά ανάποδα γιατί έμοιαζε με το κεφάλι της αγελάδας. Το βουνό με Β πλαγιαστό γιατί έμοιαζε με βουνό. Ακόμη και σήμερα, όταν θέλει να διασκεδάσει, ανοίγει το τετράδιο εκείνο και διαβάζει κάποια ιστορία ή… γράφει μία καινούρια.
Έχουν εκδοθεί τρία βιβλία του για παιδιά: «Ο μάγκας δράκος», «Πρόβατα ενωμένα ποτέ νικημένα»  και «Το σκουριασμένο τρίγωνο».
Ο συγγραφέας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις μαθήτριες και τους μαθητές και να απαντήσει στις ερωτήσεις μικρών και μεγάλων.

Όλοι μας είχαμε τη ευκαιρία να προμηθευτούμε τα θαυμάσια παιδικά βιβλία του από την έκθεση που λειτούργησε στο χώρο της εκδήλωσης, με την υπογραφή και την αφιέρωσή του.
Αυτό που αξίζει να τονίσουμε είναι πως η φετινή γιορτή σηματοδότησε τη δημιουργία νέας βιβλιοθήκης σε πολύ ζεστό ξεχωριστό χώρο όπου παιδιά και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να τον χαρούν κα να φτιάξουν εκεί προγράμματα και παιχνίδια φιλαναγνωσίας.
Το εγχείρημα αυτό ευοδώθηκε χάρη στην επιμονή του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και την αγαστή συνεργασία του με τον διευθυντή του σχολείου κύριο Κυριάκο Χατζηγεωργίου και το Σύλλογο διδασκόντων που μετά από πολλές διοργανώσεις εκδηλώσεων και εκθέσεων βιβλίου κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα για τα έπιπλα της βιβλιοθήκης και κατόπιν για την αγορά καινούριων βιβλίων που θα τονώσουν την όρεξη για διάβασμα μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών. Αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο για την αποτελεσματικότητά τους.
Να πούμε πως η βιβλιοθήκη μας είναι οργανωμένη ηλεκτρονικά χάρη στον «Βιβλιοδανό» και τον υπεύθυνο της Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκης κύριο Θεόφιλο Χ. Παπαδόπουλο που μας παραχώρησε τον χώρο και τον τόπο στο διαδίκτυο, είμαστε ευγνώμονες! Είμαι βέβαιος πως σε ένα δύο χρόνια η βιβλιοθήκη μας θα τελειοποιηθεί.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο σχολικός σύμβουλος της 5ης περιφέρειας κύριος Σταύρος Γρόσδος, ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών κύριος Αντώνης Πατσαβούδης πολλοί  γονείς και κηδεμόνες. Τους ευχαριστούμε πολύ.
Για το σύλλογο διδασκόντων
και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών

Δημήτρης Καρατσαλιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου